fbpx

A Székely termék mozgalomról is szó lesz a nantes-i klímacsúcson

A Hargita Megye Tanácsa által 2009-ben regisztrált Székely termék közösségi védjegyet és a köré szerveződő mozgalmat ismerteti a franciaországi Nantes-ban szeptember 26–28. között tartandó, klímaváltozásról szóló csúcson Borboly Csaba. Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki tagja a Régiók Bizottságának, azon belül a Környezetvédelem, éghajlatváltozás és energiaügy (ENVE) szakbizottságának is, június 13-án kapott visszaigazolást előadásának a Climate Chance nevű konferencia programjába vételéről. Az esemény több olyan témakör köré szerveződik, amely a klímaváltozást érinti vagy befolyásolja, Borboly Csaba előadása a mezőgazdasági kérdéskört tárgyaló műhelymunkán hangzik majd el.

– A hagyományos székely termékek nemzetközi népszerűsítése a védjegy levédése óta kiemelt célja a megyei tanácsnak, ezért is van jelentősége a Székely termék ismertetésének ezen a fórumon. A hagyományos termék számunkra a környezetkímélő, gazdaságos előállítást és az egészséges, bioélelmiszert is jelenti, ami összhangban van a klímaváltozással foglalkozó szervezetek célkitűzéseivel – nyilatkozta a hírre reagálva a megyeelnök.

A Climate Chance világszintű találkozót idén szervezik meg először, és a továbbiakban évente tartanák. Elsősorban a világ országainak civilszervezeti képviselői értekeznek a klímaváltozásról és az ellene való küzdelemről. A rendezvényről bővebb információ itt található: http://www.climatechance2016.com

Csíkszereda, 2016. június 14.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.