fbpx

A törvényes működés fontosságát hangsúlyozta Borboly Csaba Pálfalván

Falugyűlést tartottak Csíkpálfalván február 18-án a kultúrotthonban. Az eseményen jelen volt Tánczos Barna szenátor, Korodi Attila képviselő, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, valamint Ferencz Salamon Alpár és Salamon Zoltán megyei tanácsosok. Ferencz Csaba polgármester bemutatta a 2017-es eredményeket, tevékenységeket, és a 2018-as terveket.

Borboly Csaba beszélt a pálfalvi út munkálatait érintő beruházásról. A megyeelnök a törvényesség betartásának fontosságára hívta fel a tanácsosok figyelmét a csíkpálfalvi helyi tanács nem teljes létszámú működése és vitatott helyzete miatt, ugyanis lemondott egy tanácsos, amit a tanács nem fogadott el. A megyeelnök arra kérte a döntéshozó testület tagjait, hogy a törvények betartása és a törvényes működés legyen az elsődleges, hiszen bármikor lehet érvényteleníteni egy tanácshatározatot. A lakosság 2016. június 5-én demokratikusan döntött, amit egy tanácshatározattal nem lehet felülírni, ez a demokrácia alapértéke, fogalmazta meg Borboly Csaba.

A találkozón Korodi Attila beszélt a parlamenti munkáról, és Tánczos Barna a szenátusi tevékenységéről, a közigazgatás segítéséről, illetve a mezőgazdasági helyzetről.

Csíkszereda, 2018. február 18.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.