fbpx

Kerge Olimpia Hargitafürdőn

A Hargita Megye Tanácsa által létrehozott Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás, a Csíkcsicsói Közbirtokossággal közösen idén újból megszervezi az utoljára 2015-ben megrendezett és már hagyományosnak számító, nagy népszerűségnek örvendő Kerge Olimpiát, 2018. március 10-én a hargitafürdői Csipike sípályán.

A szervezők elvárják a régi és új résztvevőket, minél ötletesebb, egyedi, csúszásra alkalmas saját készítésű, vagy lenyúlt járgányokkal, vegyenek részt, mint szemlélők, vagy versenyzők.

– Fontosnak tartottuk, hogy az Ifjúság Évében újból megszervezésre kerüljön a fiatalok és a felnőttek körében egyaránt igen népszerű rendezvény, amelyről 2015-ben még az Euro News is beszámolt! Idén is magasra tesszük a mércét! – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

2001-ben 17 évvel ezelőtt szervezte meg első alkalommal a Kerge Olimpiát a csíkszeredai Star Rádió. A Hargitafürdőn zajló rendezvény lényege, hogy a versenyzők kergébbnél kergébb járművekkel, szerkentyűkkel ereszkedjenek le az Olimpia helyszínéül szolgáló sípályán. A rendezvény  mára hatalmasra nőtte ki magát, a versenyző kerge mobilosok mellett rengeteg nézőre számítanak Hargitafürdőn.

A március 10-i rendezvényen a kergemobilok ereszkedése mellett snowboardverseny, snowmobil bemutató, jég és fafaragás, asszonycipelés, szabadtéri koncert és buli is lesz, de nem maradhat el az immár klasszikus versenyszámnak számító, fürdőkáddal való ereszkedés sem.

A kerge olimpiára bárki benevezhet egy lecsúszásra alkalmas járgánnyal, mára viszont szempont az irányíthatóság és fékrendszer, ugyanis egy minden nap használatban lévő kitaposott sípályán lesz az ereszkedés, ahol be lehet gyorsulni. A szervezők minden résztvevőt díjaznak, a legötletesebb csúszó szerkentyű elkészítője pedig elviheti a fődíjat.

Az olimpiára ingyenesen benevezni a helyszínen, illetve március 9-én, pénteken 10 órától lehet Csíkszeredában, a megyei önkormányzat parkolójában, ahol kiállításra kerülnek a versenybe szálló kergemobilok.

A Kerge Olimpia részletes programjáról az esemény Facebook-oldalán, valamint a 0736 883 803-es telefonszámon értesülhetnek. Videó-öszefoglaló a 2015-ös Kerge Olimpiáról.

Csíkszereda, 2018. február 17.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.