fbpx

Adventi kézműves vásár az egymásra figyelés jegyében

A fogyatékkal élők jótékobnysági kézműves kiállítását és vásárát ez évben is megszervezték december 5-én, hétfőn  Csíkszeredában, a megyeháza oszlopterében. A megyei tanács alintézményeként működő Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság immár tizenegyedik alkalommal szervezte meg a vásárt, partnerségben a Gyulafehérvári Caritas és a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete lelkes tagjaival. Idén a megye különböző pontjain működő, fogyatékkal élőkkel foglalkozó szervezetek képviselői állították ki 10-15 óra között a szeretettel és türelmes munkával elkészített kézműves termékeiket.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke köszöntőjében az egymásra való figyelés fontosságát emelte ki. Ugyanakkor gratulált Elekes Zoltán vezérigazgatónak és csapatának, hisz lelkes emberekre van szükség egy ilyen vásár megszervezéséhez és lebonyolításához.

– Bízom abban, hogy a mai esemény hozzájárul ahhoz, hogy még inkább elfogadásra, befogadásra és értékelésre kerüljenek azok a tevékenységek, azok a gondok, amikkel együtt kell élni, hogy mindenki egyforma lehetőséget kapjon a boldogsághoz. Ma egy nagyon szép mosolygós nap legyen, hiszem azt, hogy a társadalmi szolidaritás mélysége még növelhető és jobban oda tudunk figyelni nem csak ma, hanem az év további 364 napján – fogalmazott a megyeelnök.

Elekes Zoltán, a gyermekvédelmi és szociális vezérigazgatóság vezetője köszönetét fejezte ki kollégáinak, a vásár további szervezőinek, valamint a szervezetek képviselőinek, hogy fontosnak tartják, hogy együtt találják ki a nap programját.  Örömének adott hangot, hogy újra felértékelődött a kétkezi munkával készített termékek és az emberek szívesen ajándékozzák meg szeretteiket velük.

Demeter Zsuzsa, a Gyulafehérvári Caritas fogyatékkal élőket támogató szolgálatának vezetője örömének adott hangot, hogy évről évre egyre többen látogatnak ki a vásárra, hisz ez a bizonyítéka annak, hogy együtt lenni jó, és tudunk örvendeni egymásnak..

A vásárt zenés-dalos előadások színezték, énekelt többek között a székelyudvarhelyi Jó Arcok együttes és a csíkszeredai 3-as számú családi típusú elhelyezőközpont Sunshine zenekara, továbbá a jó hangulatú zenéről Lunka Mihály gondoskodott.

Csíkszereda, 2016. december 5.

 1,105 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás