fbpx

Hargita Megye Tanácsa döntései átláthatóak és visszatekinthetőek

A Hargita megyei önkormányzatok évi költségvetésének kiegyensúlyozása érdekében állami költségvetést módosító kormányrendelettel jóváhagyják az állami költségvetésből származó egyes jövedelmi forrásokból, valamint a 18,5 %-os jövedelmi adó részarányából származó alapok leosztását. Az összegek a Hargita Megyei Tanács határozatával kerülnek elosztásra, a 90 napot meghaladó tartozások kifizetésére, a helyi fejlesztési programok fenntartására és infrastrukturális projektek támogatására.

A 2009-2015-ös időszakban számos beruházási adatlap érkezett a helyi önkormányzatok részéről, amelyek az átláthatóság érdekében nyilvánosan is elérhetőek, megtekinthetőek az erre a célra kialakított részén a weboldalunkon: magyar (http://hargitamegye.ro/leosztasok.html) és román (http://judetulharghita.ro/alocari.html) nyelven.

– Fő célkitűzésünk, hogy a lakosság érdekeit szolgáljuk, életfeltételeit javítsuk, és ezt helyi fejlesztési programok, infrastrukturális projektek finanszírozásával kívánjuk elérni. Hiszünk abban, hogy hatékony együttműködéssel, kölcsönös segítséggel, közös kemény munkával alakíthatjuk megyénket versenyképes, törekvő, sikeres térséggé. Fontosnak tartjuk, hogy minden döntésünk átlátható és visszakövethetővé váljon – fogalmazott az országban egyedülállónak számító felületről Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

December 6-án, kedden este 20 órától a kászonaltízi kultúrotthonban sorra kerülő rendkívüli ülésen meghozott döntések is már ez mentén történnek.  A kérések településenként itt érhetők el: http://judetulharghita.ro/alocari/alocari-pe-localitati.html

Az oldallal kapcsolatosan várják az észrevételeket, meglátásokat az info@hargitamegye.ro e-mailcímre. Mivel az aloldal még fejlesztés alatt áll időközben módosulhat, bővülhet az oda feltöltött tartalom.

Csíkszereda, 2016. december 6.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.