fbpx

Akkreditált tejfeldolgozó tanfolyam indul

Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesülete megszerezte az akkreditálást a tejfeldolgozó tanfolyamra, amelyet 2018 novembere és 2019 májusa között bonyolítanak le. A 720 órás tanfolyam magába foglal 240 elméleti órát és 480 gyakorlati oktatást. Az elméleti oktatás hétvégén (péntek és szombat) zajlik Csíkszeredában, Hargita Megye Tanácsa épületében. A gyakorlati oktatás térségenként zajlik: Udvarhely- és Székelykeresztúr térségében a székelykeresztúri tejfeldolgozóban, Csík-térségben a csíkszépvízi tejfeldolgozóban, míg Gyimes térségének a gyimesi tejfeldolgozóban, továbbá minden térségben olyan termelőknél, akik állatot tartanak és a tejet feldolgozzák, és vállalták, hogy segítenek a felkészítésben.

Iratkozni a tanfolyamra november 15-ig lehet, az első találkozásra november 15-én kerül sor.

– Legtöbb 28 résztvevővel indulhat a tanfolyam, eddig 23 jelentkezőnk van, így már csak 5 résztvevőt tudunk fogadni, a jelentkezés sorrendjében – tájékoztatott Márton István, Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületének vezetője.

A tanfolyam elvégzése és a sikeres vizsga után a végzősök diplomát kapnak a szakképzésről. A diplomákat az oktatási és a munkaügyi minisztérium jóváhagyásával adják ki. A résztvevők anyagi hozzájárulása 300-400 lej között lesz.

Tanfolyam2

– Az elmúlt tíz évben 85 tejbegyűjtő központ létesült megyeszerte egyesületi tulajdonban, amelyeket Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületének támogatásával szereltek fel. A Székely termék mozgalom és a havi vásárok a megye sok családjának biztosítanak munkahelyet és megélhetést, ezért is nagyon fontosnak tartjuk a tejfeldolgozó tanfolyamot. Bízom benne, hogy a még fentmaradó szabad helyek is betelnek és teljes létszámmal indulhat az akkreditált tanfolyam – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A képzésre jelentkezni vagy további információt igényelni a közhasznú egyesület székhelyén – Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám, Hargita Megye Tanácsának 244-es irodájában, vagy telefon: 0740 169850, 0740 122490-es telefonszámon lehet.

Illusztráció: A felvételek egy korábbi tejfeldolgozó tanfolyam során készültek.

Csíkszereda, 2018. november 12.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.