fbpx

Aláírták a nyári karbantartási szerződéseket a megyei utakra

Hargita Megye Tanácsa elkezdi a megyei jelzésű utak nyári karbantartását, az erről szóló szerződések egy részét március 17-én, kedden írta alá Borboly Csaba elnök.

Mint arról közösségi oldalán is tájékoztat a kátyúzási munkálatokat a pünkösdi ünnepekig szeretnék befejezni, amennyiben a járvány súlyosbodása miatt nem lesz munkaerőhiány. A székelyudvarhelyi székhelyű Multipland Kft. és a Viaduct Kft. cégek végzik ezen karbantartásokat a megye teljes területén.

Rezgőcsíkok felfestése is szerepel a szerződésben, amelyet a csíkszeredai Dellines Kft. végez el. Ezeket minden település bejáratainál festik fel.

– Az élethez szükséges feltételeket biztosítanunk kell, többek között a megyei utak biztonságosabbá tételével. Bízunk benne, pünkösdig a munkálatok egy része megtörténik, persze az elővigyázatossági intézkedések mindent felülírnak és első az egészségünk megőrzése. A járvány súlyosbodása esetén tolódhatnak a munkálatok – tette hozzá a megyei tanács elnöke.

Mindezek mellett a megyei tanács műszaki vezérigazgatóságának kollégái értesítenek, hogy meghosszabbítják a súlykorlátozásokat a kövezett megyei útszakaszokon. Március 23-ig a különleges szállítási engedélyek (AST) ezért továbbra sem érvényesek.

A téli karbantartással megbízott cégek március 16-ig biztosították a megyei útszakaszok állandó felügyeletét. Április 30-ig azonban kedvezőtlen időjárás esetén még beavatkozhatnak.

Csíkszereda, 2020. március 17.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.