fbpx

Alcsíki turistautat létesítenének

Fejlesztési lehetőségekről is egyeztettek az Alcsíki Kistérségi Társulás tagjai február 9-i, hétfői találkozójukon, Tusnádfürdőn. A 2000-ben alakult szervezetet Hargita Megye Tanácsa, Csíkszereda, Csíkszentkirály, Csíkszentsimon, Csíkszentlélek, Csíkszentimre, Csíkszentgyörgy, Csíkszentmárton, Csíkkozmás, Kászonaltíz, Tusnád és Tusnádfürdő önkormányzata alkotja. A tagok a további jó együttműködésről tárgyaltak, például hogy a közös projektekre koncentrálnak, elsősorban a turisztikai pályázatokra. Elhangzott, hogy alcsíki gerinctúrára alkalmas turistautat – amelyhez Felcsíkról is csatlakozni lehetne –, valamint kerékpárutat létesítenének. A Harvíz Rt. regionális szolgáltató kapcsán is közös megoldási lehetőségeket kerestek.

Az ülésen Hargita Megye Tanácsát Borboly Csaba elnök és Becze István megyei tanácsos képviselte. Borboly Csaba kijelentette, hogy megvan és mindig is megvolt a szolidaritás a partner települések között, és ebbe az együttműködésbe további intézményeket, szervezeteket is be lehet vonni, például az alcsíki turistaút létrehozásába a megyei tanács hegyimentő közszolgálatát. Becze István szerint a kistérségi együttműködésnek a hozadéka a közös gondolkodás, illetve közös megoldáskeresés.

A társulás elnöke, Gergely András csíkszentmártoni polgármester a megbeszélés legfontosabb eredményének azt tartja, hogy Tusnádfürdő ezentúl aktív, teljes körű tagja lesz a szervezetnek.

– Régi várakozásunknak felel meg mostantól Tusnádfürdő, így teljes létszámmal mehet előre az Alcsíki Kistérségi Társulás. Számtalan olyan elképzelés van, amelynek a megvalósítása közös érdekünk, legyen szó a bakancsos turizmusról vagy akár a regionális vízszolgáltatóról – nyilatkozta Gergely András.

Csíkszereda, 2015. február 9.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.