fbpx

Amit a külföldi cég hátrahagyott, azt a Hargita Útkezelő Vállalat hozza helyre

Hargita Megye Tanácsa saját útkezelő vállalata végzi a karbantartási munkálatokat Udvarhelyszék déli részén

Hargita Megye Tanácsához tartozó, Hargita Útkezelő Vállalat elkezdte a karbantartási, állagmegóvási munkálatait Ócfalva, Kányád, Petek, Brassó megye határa fele, valamint Kányád, Jásfalva, Városfalva, Homoródszentpéter, Homoródszentpál, Oklánd, Kovászna megye határa irányában.

– Fontosnak tartjuk, hogy amíg új kivitelező kerül a Lot3-nak nevezett beruházásnál, addig is biztonságosan lehessen gépjárművel közlekedni. Sajnos az előző megyei tanácsi mandátumban megkésett ennek az útnak a pályázata, a megyei tanács önhibájából. Ez a késés pedig hátrányt okoz és nagyban befolyásolja az előrehaladást – ismertette a megyei tanács elnöke.

https://fb.watch/lzKgacK-Vs/  

A munkálatok során a kicserélt átereszeknél nézik meg a járhatóságot és erősítik meg az útszerkezetet. A szükséges szakaszoknál elvégzik a kátyúzást, új réteget terítenek le és ahol nincs aszfalt, azon szakaszokat újrakövezik.

Zárásképpen a megyei tanács elnöke elmondta, hogy az új tanulmány elkészítéséhez tervezőt kapott Hargita Megye Tanácsa és reméli, hogy hogy maximum 2 hónapon belül újból ki lehet írni az új közbeszerzést.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.