fbpx

Fókuszban a zöld beruházások Hargita Megye Tanácsa rendkívüli tanácsülésén

Sürgős munkálatok, projektek napirenden

A tanácskozás kezdetén Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke tájékoztatta a tanácsosokat a június 30-i párbeszédről, melyet Hargita és Bákó megye képviselői, a két megye prefektusa, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Csíkszentmárton és Dormánfalva polgármestere, valamint a védelmi minisztérium képviselői folytattak az úzvölgyi katonatemetővel kapcsolatos intézkedésekről és megoldásokról, az elesett hősök emlékhelyén történő civilizált események biztosítása érdekében.

A július 4-i rendkívüli ülés sürgősségét két zöld projekt benyújtásának szoros határideje adta. A pályázati kérelmek benyújtásának határideje az országos helyreállítási alapba (PNRR), július 5. Az első zöld projekt, melyet a megyei tanács testülete megszavazott a fogászati járóbetegrendelő (poliklinika) energetikai rehabilitációjával, korszerűsítésével és bővítésével kapcsolatos, a második a csíkszeredai ,,Szent Anna” Speciális Iskolát érintő támogatási kérelem, mely egy zöld iskola építését tűzte ki célul.

Az Önkéntes tűzoltók vészhelyzetekben (árvizek esetén) való fellépési képességének növelése érdekében, olyan eszközök vásárlását támogatja a testület, amelyek eredményessé és operatívvá teszik tevékenységüket a megyei utakon a mindennapi közlekedési feltételek helyreállításában is. Az eszközök támogatására szánt forrás: 274 ezer lej.

A tanácsülés online elérhető az alábbi linken: https://fb.watch/lzzw8XerVK/

 

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.