fbpx

Árvízvédelmi oktatást szerveztek önkéntes tűzoltó-alakulatoknak

Árvízvédelmi oktatást tartott a hétvégén a Békés Megyei Tűzoltó Szövetség Székelykeresztúron önkéntes alakulatoknak és önkormányzati vezetőknek az Erdélyi Önkéntes Tűzoltók Szövetsége, Hargita Megye Tanácsa valamint a helyi önkormányzat szervezésében. A rendezvényen jelen volt Szali Mózes az Erdélyi Önkéntes Tűzoltók Szövetségének elnöke, Borboly Csaba megyeelnök, Rátz István megyei tanácsos, Csóka Károly a Békés Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke, a térség polgármesterei, valamint Péter Levente a helyi önkormányzat mellett működő tűzoltó csapat vezetője.

Borboly Csaba megnyitó beszédében elmondta, hogy a megyei tanács nagy hangsúlyt fektet a szakképzett és hatékony árvízvédelemre mivel az elmúlt évek időjárási viszontagságai bebizonyították, hogy nagy szükség van a képzett önkéntes alakulatokra. Az önkéntes tűzoltó csapatok munkájának egy részét a tűzoltás tölti ki, másrészt a műszaki mentés, ezért is fontos, hogy erre az esetekre is kellőképpen fel legyenek készülve. A képzés a lakosság tűz és természeti csapások esetén bekövetkező vészhelyzetek hatékony elhárítását segíti. Szintén a rendezvény keretében adta át Rátz István a Villám Fulger Önkéntes Tűzoltó Egyesület, elnökének Szali Mózesnek azt a tíz pár védőcsizmát, amelyet a Hargita Megye Tanácsa által meghirdetett pályázaton nyertek.

Az árvízvédelmi képzésen 13 önkéntes tűzoltó csapat képviseltette magát,  célja, hogy az önkéntesek minél felkészültebben és hatékonyabban tudjanak beavatkozni az áradások okozta vészhelyzetekben. Az önkéntesek első nap elméleti képzésben részesültek, a második nap pedig gyakorlati oktatással folytatódott.

Csíkszereda, 2016. június 26.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.