fbpx
?

Átadták a gyimesi árvízkárosultaknak összegyűjtött adományt Hidegségben

Az RMDSZ Csíki Területi Szervezete szeptember elején bízta meg az Aktív Közélet Egyesületet az adományok gyűjtésével az augusztus végi árvizek károsultjainak. Az azóta összegyűlt 5080 lejt a hidegségi plébánián adta át december 3-án, szombaton este Borboly Csaba, a megyei tanacs és a csíki területi szervezet elnöke Szilveszter Imre-Gábor plébánosnak, megköszönve az Aktív Közélet Egyesületnek, hogy vállalta az adományok begyűjtését, valamint Csík-térség szenátorának, képviselőinek, megyei tanácsosainak, polgármestereinek, alpolgármestereinek és a lakosoknak az adományt.

Az átadásnál jelen volt Dajka Tünde és Csillag Péter megyei tanácsos, az Aktív Közélet Egyesület részéről Lakatos Emőke, Gergely Károly polgármester, helyi tanácsosok, valamint az RMDSZ helyi küldötti tanácsának tagjai. Borboly Csaba elmondta, hogy a megyei és helyi összefogás eredményei valósultak meg a községben, és bemutatta a gyimesközéploki megyei besorolású utak helyzetét. Három híd újjáépítésére minden engedélyt megszereztek, az építkezési engedélyért benyújtották a szükséges dokumentációt, a terveket pedig a megyei tanács elfogadta. A keletkezett károk kijavításának értéke több mint 1 600 000 lej. Nem tudják, az idén az időjárás még meddig engedi a munkálatok végzését, főleg hogy betonozásról van szó. Borboly Csaba az érintett lakosságnak szánt üzenetében hangsúlyozta: ha a kormány vissza is veszi az árvízkárok helyreállítására kiutalt összegeket, Hargita Megye Tanácsa elvégzi, amit vállalt. A megyei tanács az augusztus 31-i soros ülésén összesen 220 ezer lejt különített el a Gyimesközéplok községi árvízkárokra: 70 ezer lejt a tartalékalapból, 150 ezer lejt átcsoportosítva.

Gergely Károly polgármester bemutatta az idei megvalósításokat a községi utakon. Mint elmondta, a partvédelmet is rendbe tették, a lakosság elégedett. Csillag Péter megyei tanácsos elmondta, hogy a gyimesi utakért minden megyei testületi ülésen szót emel. Szilveszter Imre-Gábor plébános közölte: pontos kimutatása van arról, hogy eddig ki mit kapott, és ezt az adományt a többi családhoz juttatják el.

Csíkszereda, 2016. december 4.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.