fbpx

Átadták az Ezüstfenyő-díjakat

Ezüstfenyő-díjjal tüntette ki a csíkszeredai Dósa Mária Margaretát az RMDSZ március 3-án a marosvásárhelyi Kultúrpalotában megtartott Szövetségi Képviselők Tanácsának ülésén.

Az RMDSZ Csíki Területi Szervezete benne találta meg azt a személyt, aki az elmúlt években közösségünk szolgálatában kiemelkedő ereményeket ért el, kiérdemelve minden csíki elismerését. Ő az, aki 2002 óta oszlopos tagja a szervezetnek, kiemelkedően dolgozik a csíki közösségért. Alaposan végezte el munkáját a magyar igazolványokkal kapcsolatos ügyintézés folyamatában, a választási kampányok során, részt vett a térségben szervezett kérdőívezésekben. Nyugdíjas kora ellenére a mai napig is ugyanolyan odaadással végzi munkáját, a honosítási ügyintézés, valamint a lakossággal való kapcsolattartás alapembere.

„Dósa Mária Margareta kitartása példaértékű lehet minden csíki lakos számára. Odaadóan és pontosan végzett munkájával hozzájárul ahhoz, hogy szervezetünk eredményesebb, hatékonyabb legyen. A fiatalok számára követendő minta lehet kitartása és türelme.” – fogalmazott Borboly Csaba, az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének elnöke a díjazás kapcsán.

A 2002-ben létrehozott díjat azon személyek kapták, akik jelentős szerepet vállaltak a közösségi javak és a szülőföld visszaszerzésében, valamint a Szövetség programjának megvalósításában. Idén Kelemen Hunor szövetségi elnök 23 személyt díjazott.

Az RMDSZ Csíki Területi Szervezete ezúton is megköszöni Dósa Mária Margareta önzetlen munkáját, és gratulál a kitüntetéshez!

Csíkszereda, 2018. március 3.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.