fbpx

Az árvizek által korábban megrongált útszakaszt építenék újjá Etéd és Firtosmartonos között

Megjelent az elektronikus közbeszerzési oldalon Hargita Megye Tanácsa kivitelezési kiírása a 135-ös jelzésű megyei út Etéd és a firtosmartonosi eltérő közötti szakaszára. A kiírásra május 7-ig várják az építőcégek cégek jelentkezését, amelynek áfa-nélküli értéke 2,3 millió lej. A munkálatok az árvizek által megrongált három híd újjáépítését is magukba foglalják, a támfalak és az út szerkezetében tett károk helyreállítása mellett.

Mint azt korábban Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta idén is folytatják az elkezdett munkálatokat és újaknak is nekifognának, ehhez azonban fontos, hogy a helyiek is segítség az ehhez hasonló kiírások népszerűsítését, hogy a megyei tanács hetente megjelenő közbeszerzéseire legyenek jelentkező kivitelező cégek.

Hargita Megye Tanácsa márciusi soros ülésén elvi határozatot fogadott el, hogy az építkezésekben korábban megkötött szerződéseket bruttó 17,9 lejes órabérrel újraszámolva fogja aktualizálni.

A 135-ös úton több beruházása is van Hargita Megye Tanácsának. A fent említett szakasz mellett jelenleg kivitelezés alatt van a Kobátfalva-Tarcsafalvi-Tordátfalva-Firtosmartonos mentén az út. Ez mellett pedig az elkövetkező napokban szintén kiírásra kerül a kivitelezési szerződés az Etéd és Maros megye határa közötti szakasza, amely a legnagyobb beruházás lesz ezen az úton. A kiírást a tervek szerint három részben fogják meghirdetni, amelyre külön-külön vagy mindháromra is jelentkezhetnek a cégek.

Borboly Csaba a közösségi oldalán rövid videóbejegyzésekben ismerteti ezen beruházások részleteit:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1121580118047382/

Csíkszereda, 2019. április 15.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.