fbpx

Az erdőkitermelők jóindulatán múlik az Úzvölgye felé vezető út állapota

– Remélem, az erdőkitermelők, akik miatt kénytelenek voltunk sürgősen beavatkozni a Csinód és Egerszék felé vezető úton, hozzájárulnak az okozott kár megtérítéséhez – mondta március 4-i, pénteki helyszíni látogatásán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. – Igyekszünk biztosítani a járhatóságot a település lakói számára, hiszen sok a gyerek, itt több a keresztelő, mint a temetés – tette hozzá.

Jelenleg is nagy erőkkel dolgoznak a munkagépek, megtörtént a sáncásás és a rönkszállítók által kigyúrt sár eltakarítása, folyamatosan hordják a kamionok a tört követ az útszakaszra. A kivitelező szerint legkésőbb szerdáig befejezik az út javítását.

A Hargita Stúdiónak a látogatás alkalmával készített videója megtekinthető Borboly Csaba Facebook-oldalán: https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/vb.215328865181171/945569688823748/?type=2&theater&notif_t=notify_me_page A stúdió korábbi rövid összeállításából és a lakosok beszámolóiból kiderül, melyek a szinte járhatatlan út okozta veszélyek: http://hargitatv.ro/2016/megkozelithetetlen-csinod/

Borboly Csaba megyeelnök ugyanakkor köszönetét fejezte ki Incze Csongornak, Hargita Megye Tanácsa karbantartásokért felelős alelnökének és Chiorean Adriannak, a megyei tanács főépítészeti hivatal igazgatóhelyettesének és csapatának a közbenjárásukért és amiért azonnal léptek az ügyben. Továbbá megköszönte a közbirtokosságok megértését, hiszen azóta szünetel a rönkszállítás.

Csíkszereda, 2016. március 4.

 829 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás