fbpx

Továbbra is nyílt kártyákkal játszanak Hargita Megye Tanácsánál

Az összes olyan téren, amelyre a közérdekű információkhoz való hozzáférést szavatoló 2001/544-es törvény vonatkozik, Hargita Megye Tanácsa jól teljesített – derül ki abból a felmérésből, amelyet a Civil Párbeszéd és Közvita Minisztériuma készített januárban a megyei tanácsokról. A közérdekű dokumentumok, illetve információk közlése a hargitai intézményben teljes mértékben megfelelt az előírásoknak, legyen szó éves tevékenységi beszámolóról, közmeghallgatásról, költségvetésről, könyvelési mérlegről, programokról és stratégiákról vagy pénzügyi forrásokról. Az elemzésben jó gyakorlatként említik Hargita Megye Tanácsa honlapját, hírleveleit, archívumát, valamint elemzőcsoportjának dokumentumait.

– Hargita Megye Tanácsa azon néhány megyei tanács közé tartozik, amely maradéktalanul eleget tett az 544-es törvény által megszabott kötelezettségeinek. Minden programunknál, stratégiánknál előzetesen is konzultálunk, folyamatosan a széles nyilvánosság elérésére törekszünk, mivel amellett, hogy be kell tartani a törvényes előírásokat, csakis így dolgozhatunk ki a lakosság számára hasznos programokat – kommentálta a felmérés eredményét Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A kimutatás megtekinthető a kövtekező linken: https://docs.google.com/spreadsheets/d/12gYSav9bH6ZOv5d8iFqMLPubXE-zVnjSygzxwHmaiWs/edit?pref=2&pli=1#gid=433715570

Csíkszereda, 2016. március 4.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

1 Hozzászólás