fbpx

Az esőzések miatt tovább súlyosbodhat a megyei út beszakadása a Peszente tető közelében

2,3 millió lej az áfa-nélküli értéke a Hargita Megye Tanácsa elektronikus közbeszerzési oldalán is megjelent kiírásnak. A közbeszerzést második alkalommal volt kénytelen a megyei tanács meghirdesse, mivel az előzőre egy építőcég sem jelentkezett. A munkálatok a beszakadás kijavítása mellett három kisebb híd javítását is magukban foglalják az Etéd és a firtosmartonosi eltérő közötti szakaszon.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke ismételten kéri a helyi lakosok segítségét is, hogy a közbeszerzés híre minél több helyre eljusson. Mint mondta, az esőzések tovább súlyosbíthatják az útszakasz állapotát ezért fontos, hogy a közbeszerzés sikeresen lefolyjon és szerződést is alá tudjanak írni.

A kiírásra július 11-ig jelentkezhetnek az érdekelt építőcégek.

Borboly Csaba levelet fogalmazott meg az építőcégek fele

Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba levélben is felhívja az építőcégek figyelmét az újonnan kiírt közbeszerzésre. Ebben a levélben ugyanakkor a megyei tanács vezetője a cégek részéről megjegyzéseket is vár, hogy miért maradtak távol az előző kiírástól, annak reményében, hogy javítani tudnak a hirdetéseken. Mint mondta, mindezek mellett ugyanakkor kiemelten fontos, hogy az érintett községek is segítsenek abban, hogy választ találjanak, miért nem tesznek le ajánlatot a közbeszerzésekre.

Csatolmányban olvashatják a kiküldött levelet.

Csíkszereda, 2019. július 1.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.