fbpx

Az ifjúság évének jegyében folytatja munkáját Sándor Árpád a Népiskola élén

Küldetésének tekinti a helyi művészeti kultúra minél szélesebb körben való megismertetését Sándor Árpád, aki a január 22-én aláírt szerződés értelmében továbbra is a Hargita Megyei Művészeti Népiskola menedzsere lesz.

„Fontosnak tartom hagyományaink őrzését, hogy kultúránkat továbbadjuk generációról generációra. Nagy dolog, hogy ennek intézményes kerete is van Hargita megyében és Árpád bizonyította az októbertől tartó ideiglenes kinevezése során, hogy jó kezekben van a népiskola az ő koordinálásában” – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A megyeelnök és a menedzser egyetértettek abban, hogy 2018-ban az ifjúság évének jegyében kell felállítani az intézmény tevékenységének prioritásait.

„Nem csak a diákjaink számára szeretnénk új képzéseket indítani, hanem az oktatóknak is, hogy ez által egyre professzionálisabb oktatásban részesülhessenek a tanulóink” – emelte ki Sándor Árpád és hozzátette, a jövőben a teljes megyei lakosság körében népszerűsíteni szeretnék a helyi hagyományokat és kultúrát, társadalmi rétegtől és kortól függetlenül.

Ennek érdekében igyekeznek elérni azokba a városokba és községekbe is, ahol eddig az intézmény nem biztosított képzéseket.

A múlt évet számba véve a menedzser sikeresnek értékelte a tavalyi esztendőt, de idén még többet szándékszik kihozni az intézmény nyújtotta lehetőségekből.

Az intézmény tevékenységéről bövebben itt, illetve itt lehet informálódni.

Csíkszereda, 2018. január 23.

 660 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...