fbpx

Az Ifjúság Terévé változik a megyeháza földszinti kiállítótere

Hargita Megye Tanácsa immár hatodik éve ünnepli meg március 21-én az Európai Kreativitás Napját. 2012-ben a tíz országot átfogó CreArt projekt keretében szervezték meg első ízben a műhelymunkával, kiállítással tarkított kreativitási napot a megyeközpontban.

Bár a CreArt projekt a tavalyi évben lejárt, annak utóéleteként 2018-ban az Ifjúság Évében felhívással fordult Hargita Megye Tanácsa a 16-35 év közötti fiatal képzőművészekhez, csoportos kiállításra hívva őket a megyeháza földszinti kiállítóterébe.

– Hargita Megye Tanácsa a 2018-as esztendőt az Ifjúság Éve jegyében igyekszik olyan tartalmakkal megtölteni, ami lehetőséget biztosít fiatal pályakezdő, vagy a művészetek iránt érdeklődő diákoknak, egyetemistáknak a megmutatkozásra. Ezért ebben az évben a Megyeháza földszinti kiállítótere átalakul az Ifjúság Terévé. Várjuk a fiatalok jelentkezését – fogalmazott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Olyan 16-35 év közötti Hargita megyei (vagy innen elszármazott) fiatalok jelentkezését várják, akiknek még nem volt önálló kiállítása. A benevezett munkákat hazai képzőművészekből és művészettörténészekből álló zsűri értékeli, a tárlatra beválasztott munkák közül, a zsűri döntése alapján, három érdemdíjat osztunk ki a résztvevők között – áll a felhívásban. A jelentkezési lap innen tölthető le.

Minden résztvevő legtöbb három alkotással jelentkezhet, szabadon választott témában. A kétdimenziós munkák nagyobbik mérete nem haladhatja meg a 100 cm-t, a térplasztikák, objektek, installációk pedig az 1x1x1 m befoglaló méretet vagy a 25 kg-ot. A pályamunkák leadási határideje 2018. április 20, péntek 14 óra, Hargita Megye Tanácsának 208-as irodája. A beérkezett munkákat közzétesszük Hargita Megye Tanácsa Facebook-oldalán, ahol május 2-ig lehet rájuk szavazni. A legtöbb kedvelést elért alkotás közönségdíjban részesül. A zsűri által beválogatott pályamunkákból a csíkszeredai megyeháza földszinti kiállítóterében nyílik kiállítás. A három érdemdíjas számára egyéni vagy csoportos kiállítási lehetőséget biztosítanak.

További részletekért forduljanak bátran a Megyeháza Galéria felelőséhez, Fülöp Józsefhez, e-mail: fulopjozsef@hargitamegye.ro, tel: 0266 207745.

Csíkszereda, 2018. március 21.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.