fbpx

Az INSiGHTS projekt segíthet a székely szolgáltatás bevezetésében

A panziók esetében bevezetnék a székely szolgáltatás minősítést, bevonva ezzel a vendéglátó egységeket a Székely termék mozgalomba – erre készül a Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesülete égisze alatt működő, a védjegyet odaítélő bizottság. Ezt Márton István, az egyesület igazgatója közölte az INSiGHTS – Integrált stratégiák a lassú, zöld és egészséges turizmus fejlesztésére című európai uniós pályázat helyi érintettjeinek június 15-i találkozóján, amelynek a romániai partnere Hargita Megye Tanácsa. Mint Márton István elmondta, a bizottság idén májusban határozta meg ennek kritériumait: a védjegyet olyan panziónak ítélhetik oda, amelynek épülete tájba illő, helyi építőanyagból készült, belső bútorzata hagyományos stílusú, és az étlapon szereplő kínálat 40–50 százaléka helyi termék. (A szolgáltatásokra vonatkozó követelményrendszer itt érhető el: http://szekelytermek.ro/?l=hu&m=dokumentumok)

A védjeggyel új típusú szolgáltatáshálózatot hoznának létre a régióban, és az INSiGHTS projektben is jó gyakorlatként mutatnák be, ami a bel- és külföldi turisztikai népszerűsítést egyaránt segítené, hangzott el. Az uniós pályázat révén továbbá kidolgozzák a megye új turisztika stratégiáját, a nyolc partnerrégió egységes kritériumai szerint.

Az INSiGHTS – Integrált stratégiák a lassú, zöld és egészséges turizmus fejlesztésére című európai uniós pályázat romániai partnereként Hargita Megye Tanácsa igyekszik kiaknázni a projektben rejlő lehetőségeket. A pályázat a Duna menti országok turisztikai kínálatának vonzóbbá tételét célozza, ehhez társult a megyei tanács. 14 partner indította el Ausztriából, Bulgáriából, Horvátországból, Magyarországról, Németországból, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából, Szlovéniából.

További információ található az alábbi linken:

http://hargitamegye.ro/integrated-slow-green-and-healthy-tourism-strategies-insights-projekt.html

Csíkszereda, 2017. június 16.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.