fbpx

Az integrált hulladékgazdálkodási rendszer beüzemelése is feladata lesz az új megyemenedzsernek

Bemutatkozott Incze Csongor

A gyergyóremetei hulladékgazdálkodási központnál mutatkozott be Incze Csongor új megyemenedzser február 11-én, csütörtökön. A korábbi udvarhelyszéki megyei tanácsos szerint nem lesz könnyű dolga.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, a megyemenedzser fő hatásköre a Hargita megyei integrált hulladékgazdálkodási rendszer beüzemelése. Mint kiemelte, a korábbi közbeszerzést hiányosságok miatt vissza kellett vonni, ami miatt belső kivizsgálást rendeltek el.

https://fb.watch/3AZYMv5_3D/

– A következő időszakot két részre osztanám. Jelen pillanatig azonosítottuk azokat a problémákat, amelyeket a fellebbező cég jelzett. Ezek orvoslásának fogtunk neki ezen a héten. Amint összeáll az új tenderfüzet, a szolgáltatást mielőbb szeretnénk elindítani. A következő feladat pedig ennek a rendszernek a bővítése és továbbfejlesztése egy újabb EU-s pályázat révén. A már meglévő válogatóállomás mellett egy olyan válogatórészt hoznánk létre, amely a városi hulladékot szelektálja újra. A városlakóknak ugyanis kevés lehetőségük van a komposztálásra. Az előkészítési szakaszban vagyunk, amelyben a környezetvédelmi minisztériumhoz tartozó Környezetvédelmi Alappal együtt dolgozunk. Minden dokumentumot átküldtünk nekik, és várjuk a visszajelzést – mondta el Incze Csongor megyemenedzser.

A projekt részleteiről az alábbi linken olvashatnak:

http://elhetojovo.ro/

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.