fbpx

Az országos online közbeszerzési platformok nem megfelelő szinkronizált működése hátráltatja a helyi önkormányzatok közbeszerzéseit

Ahhoz, hogy a közbeszerzéseket hatékonyan és eredményesen lebonyolíthassák, az online felületek zökkenőmentesen kell működjenek.

Az utóbbi időben a helyi önkormányzatok és a közbeszerzésekben érdekelt vállalkozások a SEAP – elektronikus közbeszerzési felület akadozó működésébe ütköztek.

Hargita Megye Tanácsa naponta nagymennyiségű dokumentumot kezel, a közbeszerzési kiírásra jelentkezők, érdeklődők több pontosítást is kérnek, az intézmény pedig hatékony és eredményes körülmények között szeretné lebonyolítani a közbeszerzéseket, de a rendszerek és az online platformok mindezen működési zavarai ezt megakadályozzák, és a határidők meghosszabbodásához vezetnek, ami a magánszektor tevékenységét is érinti.

– Célunk, hogy munkánkat hatékonyan végezzük, de a SEAP elektronikus platformjának működési zavarai hátráltatnak minket és a vállalkozói környezetet is. Közbeszerzéseinkkel szeretnénk kiszámíthatóságot biztosítani az üzleti környezetnek és hatékony ügyintézést a közösségnek, ehhez pedig működő rendszerekre van szükség – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Hargita Megye Tanácsa jelenleg is számos közbeszerzési eljárást bonyolít le. Többek között nemrég zárult le a 125-ös megyei út Csíkdánfalva – Karcfalva – Csíkszenttamás – Csíkszentdomokos – Balánbánya szakaszára a felújítás tervezési szolgáltatásra kiírt pályázat, amelyre a beérkezett ajánlatok jelenlegi elbírálás alatt vannak. December 27-ig pedig várják az ajánlatokat a Korond község, Sórét utcájában tervezett híd építésére az ajánlatokat.

 

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.