fbpx

Az összefogás jó példája: a helyiek kalákában javítják a Vágotti átereszt

Önerőből, kalákában elvégzi a DJ133-as jelzésű megyei úton a Székelyderzs és Székelymuzsna közötti Vágotti áteresz ideiglenes javítását egy helyi vállalkozó a polgármesteri hivatallal partnerségben. Jó példa ez a megoldásra, hangsúlyozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, hiszen részt vállalnak egy őket érintő probléma megoldásában. Felelősséget kell vállalni, tette hozzá, hiszen az sem megoldás, hogy amikor megrongálódik egy, nagyrészt a helyiek által használt elem, egyből a megyei tanácstól várják a megoldást.

Természetesen a megyei tanács is részt vállal a munkálatokból, hangsúlyozta a megyeelnök, de addig is igyekeznek helyben kalákában ideiglenes megoldást találni, hogy ne válljon teljesen használhatatlanná a híd, és ezáltal elszigetelődjön a falu.

A Vágotti áteresz ügyével a megyei tanács szakemberei már egy ideje foglalkoznak, az állapota miatt korábban súlykorlátozást vezettek be, és igyekeztek ideiglenes munkálatok helyett megoldást keresni a teljes felújításra. A kishíd teljes cseréjéhez szükséges munkálatokat a megyei tanács belefoglalta az Udvarhelyszéken történő nyári karbantartás keretébe, azonban a karbantartás az említett térségben késéssel kezdődött a jelentkező cégek fellebbezése miatt.

Borboly Csaba ezúton is gratulál a helyieknek az összefogáshoz, mint hangsúlyozta, az eredményekhez összefogásra és megoldáskeresésre, nem pedig felelősséghárításra van szükség. Hozzátette: minél több hasonló példára van szükség a megyében, meg kell keresni a megoldásokat, nem mindig mástól várni azokat. A megyei tanács is segít lehetőségeihez mérten, de sokszor helyben, legalább ideiglenes számos probléma orvosolható, fejtette ki a megyeelnök.

Csíkszereda, 2017. szeptember 21.

 

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.