fbpx

Ne használják 3,5 t feletti járművek a décsfalvi hidat!

Felhívással fordult Hargita Megye Tanácsa a Területi Közrendi Hatósághoz (ATOP), amelyben közbejárását kéri a 137-es megyei úton Nagygalambfalva és Décsfalva között a súlykorlátozás betartatását illetően. Mint korábban beszámoltunk, súlykorlátozást vezettek be a décsfalvi hídon annak megrongálódása miatt, és a probléma megoldására sürgősségi közbeszerzési eljárást indított a megyei tanács.

Az illetékesek több alkalommal is felhívták a teherszállítók és a busztársaságok figyelmét, hogy 3,5 tonna feletti járművekkel ne használják a hidat, mert beremeg, és bármikor nagyobb gondot okozhat. Erre vonatkozóan jelzőtáblákat is kihelyeztek. Ennek ellenére a napokban arra járók értesítették a megyei tanácsot, hogy egyre több kamion kockáztatja meg az átkelést a hídon. Állítólag a nagyobb súlyú gépkocsikkal közlekedők félreteszik a tiltást jelző táblákat, semmibe véve azokat, és ilyen körülmények között egyre jobban romlik a híd állapota.

Hargita Megye Tanácsa ez alkalommal is felhívja a figyelmet, hogy a nehéz súlyú gépjárművel ne használjak a hidat, tartsák be a súlykorlátozást, hogy tartson ki a híd addig, amíg elkezdődhetnek a javítások.

Csíkszereda, 2017. szeptember 21.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.