fbpx

Az udvarhelyszéki pedagógusok és diákok helyt állnak a folyamatos változásban is

Hargita Megye Tanácsa továbbra is támogatja a jó kezdeményezéseket

Idén is díjazza Hargita Megye Tanácsa és Hargita Megye Tanfelügyelősége az olimpiászokon és a tantárgyversenyeken dobogós helyezéseket elért diákokat, illetve az őket felkészítő pedagógusokat. A díjak átadását térségenként megszervezik a megyében, első körben Udvarhelyszék és Keresztúr térségéből származó diákoknak és tanáraiknak adták át november 8-án, kedden a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal Szent István-termében. A díjakat a megyei tanács részéről Borboly Csaba elnök és Bíró Barna Botond alelnök adták át, a tanfelügyelőség részéről Demeter Levente főtanfelügyelő.

„Gratulálok a pedagógusoknak, akik egy olyan oktatási rendszerben, amely korszerűsítésre, fejlesztésre szorul. A nehézségek ellenére is bizonyítottak, hogy kitartásuk, céljuk, hogy a gyerekeket fejlesszék, töretlen. És gratulálok a diákoknak, akik képesek voltak a dobogóra állni, mindannyiuknak további kitartó munkát kívánok! Hargita Megye Tanácsának nem hatásköre az oktatás, de prioritásként kezeljük, hogy lehetőségeinkhez mérten, közvetetten támogassuk. Továbbra is keressük az együttműködési lehetőségeket, várjuk azokat a jó programokat és kezdeményezéseket, amelyekhez partnerként csatlakozni tudunk” – mondta az eseményen Borboly Csaba.

Hargita Megye Tanácsa idén 230 ezer lejjel támogatja a díjazást, Székelyudvarhely és Székelykeresztúr térségében összesen 132 diák, 92 tanár és 16 csapat részesült díjazásban.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.