fbpx

Bátor, aktív, tehetséges, kitartó fiataloktól volt hangos Hargita Megye Tanácsa

Elstartolt az intézmény ifjúsági programsorozata

Május 2-án útjára indult Hargita Megye Tanácsának ifjúsági programsorozata, mely kicsiknek, nagyoknak egyaránt tartogat színes eseményeket, koncerteket és kikapcsolódási lehetőségeket.

A különleges programot és az az ifjúsági kezdeményezéseket ma délután ismertették Hargita Megye Tanácsának épületében, ugyanakkor a Hargita megyei tehetséges fiatalok díjazására is sor került az ünnepélyes megnyitón.

A közel egyhetes program Hargita Megye Tanácsa Programok és projektek vezérigazgatóságának kezdeményezésére valósul meg minden évben, ehhez csatlakoztak Hargita Megye Tanácsa alintézményei: Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége, Hargita Megyei Kulturális Központ, Kájoni János Megyei Könyvtár, Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ, Hargita Megye Tanácsának Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálata. A program szervezésében részt vesznek továbbá a megyében aktívan működő ifjúsági szervezetek is: Csík Terület Ifjúsági Tanácsa, Gyergyó Terület Ifjúsági Tanácsa, Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanácsa.

Az ifi napokon zajló eseményeket mindhárom térségben esténként előadások, koncertek zárják.

Az ünnepélyes megnyitó köszöntőbeszédeit követően tehetséges fiatal vállalkozók részesültek Hargita Megye Tanácsa Ígéret-díjában: Nagy Lajos, a Hamm mobilalkalmazás elindítója, aki vállalkozása által segíti és motiválja a fiatalokat, Lőrincz László-Zsolt, aki egészségügyi problémáiból felkerekedve sikeres vállalkozást létesített, Sándor Krisztián-

Lajos, Zete Karting, gokart pályája megálmodja, valamint a Piese Transilvane, építőipari berendezésekkel és alkatrészekkel foglalkozó vállalkozás vezetője.

A programokról bővebben az alábbi linken olvashatnak: https://fb.me/e/YtINidCN

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kifejtette, hogy a döntéshozók komoly feladata, hogy megteremtsék a feltételeket, a lehetőségeket a fiataloknak az itthonmaradásra. A diáktanácsok, ifjúsági tanácsok tevékenysége kiemelten fontos, ők jó példával járnak a fiatalok előtt, aktív szerepet vállalnak a közéletben.

-Készül Hargita Megye Ifjúsági Stratégiája, melyet az ifjúság bevonásával készített el az intézmény fiatal csapata, a dokumentumot hamarosan közvitára is bocsájtjuk- fejtette ki Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsa alelnöke kiemelte, hogy nemcsak ez a hét szól az ifjúságról, hanem a közintézmény minden napi tevékenysége, a mindennapi döntéshozatal is róluk az ők jövőjükről szól.

-fontos, hogy halljuk a fiatalok hangját akár az ifjúsági szervezetekben, egyesületekben így megtapasztalhatjuk, hogy számukra melyek azok a nézőpontok, problémák melyek igazán fontosak. Idén is támogattuk ifjúsági egyesületeinket pályázati úton, 110 sikeres pályázónk volt, ugyanakkor a turizmusban aktívan dolgozunk azért, hogy még több fiatal munkát találjon és karriert építhessen – zárta a megyei tanács alelnöke.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.