fbpx

Befejeződött A hargitai legendák nyomában elnevezésű projekt

Befejeződött a Székelyföldet népszerűsítő, A hargitai legendák nyomában elnevezésű projekt, amelynek fő célja a turisztikai potenciál népszerűsítése és a hozzá tartozó infrastruktúra kiépítése Románia, mint turisztikai célpont vonzerejének népszerűsítése céljából. A projekt eredményeiről, megvalósításairól július 22-én, szerdán tartottak sajtótájékoztatót, amelyen részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Farkas Enikő, a megyei tanács programok és alárendelt intézmények részlegének vezérigazgató-helyettese és Pázmán Attila projektmenedzser. A projektet a 2007-2013-as Regionális Operatív Program finanszírozta 990 570,59 lejjel, eredménye egy olyan történelmi és kulturális útvonal, amely magába foglalja a Hargita megyei települések látnivalóit, amelyekhez legendák kötődnek.

– Nehézségekbe ütközve, de sikerült a projektet kivitelezni, amelynek gazdaságserkentő hatása mellett jelentős hozadéka Székelyföld egységes turisztikai logójának elfogadtatása – emelte ki Borboly Csaba megyeelnök. Hozzátette: tájidegen szabályoknak kell megfeleljenek a projektek, a kétnyelvű tájékoztatás és az olyan turisztikai népszerűsítés, amely jövedelmet hozna az embereknek is, sajnos korlátozva vannak az Európai Unió által finanszírozott pályázatoknál, így lassabban lehet elérni a kitűzött eredményeket. Az elmúlt években már megvalósult egy hasonló projekt, a Fazakas Szabolcs által kezdeményezett, a megyei tanács által saját költségvetésből támogatott Legendárium, amelynek elemei a jelenlegi projektben is jelentős részt kaptak.

Pázmán Attila projektmenedzser elmondta, a projekt egy elkészült 60 perces filmmel, térképpel, 100 pannóval, 10 bannerrel, sok színes reklámanyag segítségével és 5 turisztikai kiállítással járult hozzá az útvonalon szereplő turisztikai célpontok látogatottságához.

– Az elkészült információs és népszerűsítő anyagok, a rendezvények célja növelni a vidék lábnyomát annak érdekében, hogy élhető, virágzó tündérkert legyen Hargita megye – fogalmazott a projektmenedzser.

A projekt háromnyelvű honlappal rendelkezik: www.legendeharghitene.ro, www.harghitalegends.ro, www.legendeharghitene.ro

Csíkszereda, 2015. július 22.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.