fbpx

Bejelentette indulási szándékát a soron következő tisztújításon a területi elnök tisztségért Borboly Csaba

Sajtótájékoztatón, elsőként jelentette be Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, az RMDSZ Csíki Területi Szervezet elnöke indulását a soron következő tisztújításon a területi elnök tisztségért.

A csíki szervezetben, egy összeszokott, sikeres csapat dolgozik már 15 éve, amely csapat szép eredményeket tud felmutatni. A választók is értékelik ezt a munkát, amit folyamatosan igazolnak az országos átlag feletti választási eredmények, amelyeket sikerül megszerezni a térségben.

„Az eddigi eredményekre építve, nyertes csapatra támaszkodva folytatni szeretném a munkát az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének elnökeként. Ebben a munkában számítok mindenki segítségére.” – fogalmazott Borboly Csaba.

Nehéz év következik – hangsúlyozták. A 2024-es választási szuperévben 5 alkalommal járulhatnak az urnák elé a választók, és mindegyiken kiemelten fontos a jó eredmény. Az EP választáson 5% alatti eredmény esetén megszűnik az erdélyi magyarság önálló európai képviselete, az itthoni parlamenti választásokon pedig az 5% alatti eredmény esetén lenullázódik az RMDSZ legitimitása, és 4 év múlva minden bizonnyal már törlik az alternatív küszöböt, tehát megszűnhet az erdélyi magyarság önálló parlamenti képviselete.

Ahhoz, hogy a 6%-nyi magyarság 5% feletti eredményt biztosítson az RMDSZ-nek, az kell, hogy a magyarság legalább 80%-a az RMDSZ-re szavazzon a parlamenti választásokon. Csíkban, Hargita megyében az országos átlagnál magasabb a magyar részvétel és magasabb az RMDSZ-re szavazási hajlandóság, ezért elengedhetetlen a Csíki RMDSZ politikai cselekvő képességének megőrzése és erősítése.

Csíkszereda, 2023. szeptember 04.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.