fbpx

Belső pályázat indult a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznál

Hargita Megye Tanácsának javaslatára és finanszírozásával belső pályázatot indított a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége, amelynek részeként igénylési lapokat küldött ki az intézmény főorvosainak, ez alapján a különböző osztályok támogatást kérhetnek szakmai programokra, konferenciákra, illetve szakmai képzésekre.

A kezdeményezést főorvosi gyűlésen ismertette Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. A megyeelnök arra kérte az osztályvezető főorvosokat, hogy fokozottabban vegyenek részt ott, ahol eddig még nem történt meg, a közbeszerzési tevékenységekben, a felszerelések vásárlásának folyamatában, készítsék el az igénylést, a feladatfüzeteket, mert ők tudják a legjobban szakmailag, mire van szükség a különböző osztályokon. A kórház fejlesztése a cél, és ennek érdekében javasolta, hogy akár menjenek el Bukarestbe, és személyesen mondják el kéréseiket a minisztériumnak, kérjenek segítséget a parlamenti képviselőktől és szenátoroktól, hogy az igényléseknek súlya legyen a minisztériumban, amelytől évről évre egyre kevesebb összeget utalnak ki a csíkszeredai kórháznak. Hozzátette, a megyei tanács tavaly jelentősen segítette a kórházat, támogatta a leltári tárgyak, szakgépek és műszerek beszerzését, és igyekezett mindent adni, amire kapacitás volt a közbeszerzés szempontjából. Elmondta, a műtőrészleg felújítása esetében a már befejezett munkálatokat lezáró jegyzőkönyvet a napokban aláírta a kórház vezetősége is, így rövidesen a hátramaradt kevés munkálatra meghirdetik a közbeszerzést a terv aktualizálására és kivitelezésére, illetve befejezték a szellőztetőrendszer csövezetének felszerelését is. A beruházásokat, építkezéseket folytatni kell, ebben a továbbiakban is segít a megyei tanács. A poliklinika ügyével is haladnak, el kell kezdeni a tervezés közbeszerzését, az ehhez szükséges pénzt a megyei tanács a kórház rendelkezésére bocsátotta még év elején. Továbbá a megyeelnök javasolta a kórház menedzserének, hogy helyezzen nagyobb hangsúlyt a lakosság tájékoztatására, egy-egy osztály bemutatására, az időszakos betegségekről érdemes beszélni, és azokról a sikerekről is, amelyeket a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház jól képzett szakemberei értek el sokszor kimagasló teljesítmények révén. Valamint kérte, hogy figyeljenek a szentegyházi kihelyezett osztály fejlesztésére és a csíkszentmártoni korai fejlesztési központra is.

Zonda Erika vezérigazgató, a kórház adminisztratív tanácsának elnöke azt kérte a kórház munkatársaitól, hogy mivel közel a megyei költségvetés elfogadásának időpontja, közösen állítsanak össze olyan beruházási listát, amely a kórház fejlesztési prioritásait és az osztályok sürgős igényeit tartalmazza, figyelembe véve a szakmai és a gazdasági szempontokat egyaránt. Továbbá azt kérte, hogy lobbizzanak gyakrabban az Egészségügyi Minisztériumban is támogatásért.

Csíkszereda, 2017. március 2.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.