fbpx

Biciklivel a Nyerges- és a Gyürke-tető között

Újabb szakaszt újítottak fel és tábláztak ki túrázók számára a Nyerges- és a Gyürke-tető között. Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba és Becze István megyei tanácsos a Rugát-tetőn találkozott a megyei tanács hegyimentő közszolgálatának munkatársaival. Az október 31-én, hétfőn átadott útvonal egy kétszáz kilométeres szakasz része, amelyet a hegyimentők szeretnének összekötni, hogy a későbbiekben a Szent Anna-tótól indulva a Csíki- és a Gyergyói-havasok, valamint a Hargita gerincén túrabiciklikkel járható legyen a terepezni vágyók számára. A hegyimentők beszámolója szerint turisztikai potenciál rejlik a hasonló bicikliutakban és túraösvényekben, hiszen egy programcsomag részévé lehet tenni, az idelátogatóknak egy-két napos programot lehet így ajánlani. Ennek érdekében folytatják az ösvények felújítását, kitáblázását, térképeket helyeznek el, és igyekeznek figyelmükbe ajánlani az önkormányzatoknak és panziósoknak is. Az ösvényeken jelenleg is találhatók pihenők, menedékházak, ezek számának növelésére ugyancsak szükség lesz.

Borboly Csaba megyeelnök szerint a desztinációmenedzsment szempontjából is fontosak ezek a szórakozási lehetőségek, ezért folytatni kell az ehhez szükséges infrastruktúra kiépítését, hiszen nemcsak az idelátogató vendégek, hanem a helybéliek számára is egészséges, hasznos időtöltést jelent a hegyi kerékpározás. A hegyimentőkkel együttműködve folytatjuk a hálózat fejlesztését, tette hozzá.

Fekete Örs, a közszolgálat vezetője elmondása szerint a Nyerges-tetőről indulva a Csíki-havasok gerincén a Gyürke-tetőig jelölték ki a most átadott szakaszt, amely a turisták számára újabb opció a szórakozásra. Nemcsak biciklivel, hanem lóháton vagy akár szekérrel is végigjárható, ezt pedig csak ajánlani tudják a panzióvezetők, hiszen látványos helyeken vezet át az ösvény.

Csíkszereda, 2016. október 31.

 828 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...