fbpx
????????????????????????????????????

Biztonságosak a csíki megyei utak

Zsúfolásig megtelt a csíkmindszenti sportcsarnok október 14-én, pénteken délelőtt, ahol a csíki kisiskolások versenyen bizonyíthatták tudásukat a forgalombiztonság terén. A megmérettetés apropóját az adta, hogy nemrégiben új festést és forgalombiztonsági táblákat helyeztek ki több Csík-térségi megyei úton. A Hargita Megye Tanácsa, Csíkszentlélek Község Polgármesteri Hivatala, valamint a Zöld Székelyföld Egyesület által szervezett oktató jellegű verseny azt a célt szolgálta, hogy a gyermekek figyelmét felhívják a szabályok fontosságára és azok betartására.

Krézsek Erika alpolgármester szerint az iskolákban a gyermekek biztonságos közlekedésre nevelése gyerekcipőben jár, holott a szabályok, illetve azok ismerete nélkül nem létezik biztonságos közlekedés. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a díjak és az emléklapok átadását megelőzően arra biztatta a kicsiket, hogy ezentúl figyelmesebben járjanak az utakon, és szüleiket is figyelmeztessék a szabályok betartására. Ugyanakkor megköszönte a község korábbi polgármesterének, Pál Péternek a munkáját, aki nagymértékben hozzájárult az utak festéséhez és a forgalombiztonsági táblák kihelyezéséhez, a felújított út ugyanis többet ér, ha megfelelően ki van az táblázva. A megyeelnök mindezek mellett örömét fejezte ki, higy a Csík-térségi megyei utak megfelelő festést és forgalombiztonsági táblákat kaptak, aminek köszönhetően kevesebb baleset történhet, ugyanakkor szorgalmazta, hogy több ilyen oktató jellegű rendezvényt szervezzenek, és pályázzanak Hargita Megye Tanácsa kiírásain, amelyeken több lehetőség is van rendezvények és oktató anyagok nyomtatásának támogatására.

Az elmúlt időszakban a Csík-térségi megyei utakon a festést valamennyi szakaszon elvégezték. Új táblákat helyeztek ki Szentmárton és Bánkfalva (123B) és az Akó-kapu–Pottyand (123C) között, Lázárfalván (113B), Szentmártonban (123), továbbá a Szent Anna-tó felé vezető szakaszon (113A), valamint hamarosan befejezik Szentkirályon (123D) és a Kászonokban (121G). Ha az időjárási viszonyok engedik, akkor hamarosan elvégzik a táblacseréket Rákos és Lóvész (124), Szépvíz és Szentmihály (124A), Csiba és Csicsó (123F), Pálfalva, Csomortán és Delne (123E) között, valamint Hidegségben (127A) és Hargitafürdőn (138A).

Csíkszereda, 2016. október 14.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.