fbpx

Biztosítják a jövőben a lejárt szavatosságú gyógyszerek begyűjtését

Évek óta megoldatlan probléma a lejárt szavatosságú gyógyszerek begyűjtése, tárolása és megsemmisítése. Többek között ezt is megvitatták a megyeházán február 29-én, szombaton a Hargita Megyei Gyógyszerészkollégium éves továbbképzőjén.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, sajnos Bukarest továbbra is tehetetlen ebben a témában, azonban a megyei tanácsa az integrált hulladékgazdálkodási programja révén biztosítani kívánja a probléma kezelését. Mint ismert Hargita Megye Integrált Hulladékgazdálkodási Rendszere révén már elkészültek az önkéntes szelektív hulladékgyűjtő udvarok Maroshévízen, Gyergyószentmiklóson, Balánbányán, Csíkszeredában, Csíkszentsimonban, Szentegyházán, Székelykeresztúron és Korondon. A jövőben ezekben a központokban tárolnák a lejárt szavatosságú gyógyszereket a végső megsemmisítésig.

– A megyei hulladékgazdálkodási stratégiánkba sikerült bele foglalni ennek a problémának a kezelését is, forrást is tudunk biztosítani. Egészséges és zöld megyét szeretnénk, ezért együtt kell dolgoznunk az emberekkel. Hargita Megye Tanácsa részéről minden tájékoztató és tudatosító mozgalom mellé csatlakozunk – mondta Borboly Csaba, hozzátéve, hogy a megyei tanács segít a pályázatok lehívásához szükséges engedélyeztetési folyamatban ezen a téren.

A kollégiummal közösen, úgy nevezett zöld gyógyszertár hálózatot is létrehoznának. Népszerűsíteni fogják a környezettudatos gyógyszertárakat és ösztönöznék a minél kevesebb műanyag és papír használatát.

Csíkszereda, 2020. február 29.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.