fbpx

Turisztikai programokat támogat Hargita Megye Tanácsa

Hargita Megye Tanácsa támogatja a Hargita megye területén a romániai törvények szerint létrehozott és bejegyzett turisztikai tevékenységet folytató szervezetek, egyesületek, alapítványok és egyházak programjait.

A 2020-as pályázati program finanszírozza turisztikai látványosságok létrehozását/bővítését, felújítását, fejlesztését és népszerűsítését a helyi turizmus fejlődése és a regionális turizmus fenntarthatósága érdekében, tematikus parkok, bicikliutak, ásványvízforrások és fürdők, turistautak és zarándokutak kialakítását. Ezenkívül támogatja Hargita megyei turisztikai programcsomagok összeállítását és népszerűsítését, a Visit Hargita alkalmazás tartalmának bővítéséhez és népszerűsítéséhez kapcsolódó tevékenységeket, a Hargitai megyei értéktár természeti értékeinek bővítését célzó tevékenységeket, illetve finanszírozza az önrészt a más intézményekhez benyújtott pályázatokhoz.

A vissza nem térítendő támogatás nem fordítható profittermelő tevékenységre, a program keretösszege 100 000 lej.

– Egyre több szállásadó jelenik meg Hargita megyében. Olyan tartalmas kikapcsolódási lehetőségeket kínálnak, amelyek egyre több turistát vonzanak Hargita megyébe. A székelyföldi táj különlegessége abban rejlik, hogy a székely emberek együtt élnek a tájjal, a természet közelsége, ismerete és tisztelete mindig is fontos volt számunkra. Számtalan történelmi, néprajzi kincsünk megőrzése és megmutatása a világnak feladatunk és felelősségünk – fogalmazott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

– Nekünk nem Svájccal kell versenyeznünk, nekünk nem olyan turisztikai egységekkel kell versenyt futnunk, amelyek más jellegű turizmust működtetnek, hanem a saját erősségeinket kell hangsúlyoznunk, azokat kell megmutatnunk úgy, hogy kívánatos legyen az idelátogatók számára. A pályázati kiírásank mellett erre kíván ráerősíteni a Visit Harghita weboldal és telefonos alkalmazás is – nyilatkozta a kiírás kapcsán Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsa pályázatokért felelős alelnöke.

A pályázatokat Hargita Megye Tanácsának iktatójában 2020. március 26-án 12 óráig, valamint a területi irodákban 2020. március 26-án 10 óráig lehet benyújtani:
– Székelyudvarhely, 1918. December 1. út  9. szám
– Székelykeresztúr, Szabadság tér 55. szám, II. emelet
– Gyergyószentmiklós, Szabadság tér 12 szám,.
– Maroshévíz, , B-dul Nicolae Balcescu sugárút,14 sz., II emelet, 214-es iroda.

A pályázati űrlapokat elektronikus formában az andreasalamon@hargitamegye.ro e-mail címre is szükséges elküldeni.

A vissza nem térítendő támogatása a turisztikai programok támogatásával kapcsolatos dokumentációban leírtak értelmében kitöltött pályázati űrlap alapján igényelhető, amely a https://hargitamegye.ro/ oldalon tölthető le, illetve amelyet Hargita Megye Tanácsának székhelyéről lehet beszerezni (Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám, 208/A iroda), kapcsolattartó személy: Salamon Andrea, telefon: 0266 207700/1308, e-mail: andreasalamon@hargitamegye.ro.

Csíkszereda, 2020. március 2.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.