fbpx

Borboly Csaba: 2017 szóljon a tehetséggondozásról is!

A Művészeti Alap Értetek Egyesület (Artstart4U), melynek elnöke a csíkszeredai származású Molnár Levente világhírű operaénekes, felkészítő mesterkurzust tart december 16-17. között Csíkszeredában a Nagy István Művészeti Középiskolában, hogy felkészítse a tehetséges erdélyi, székelyföldi fiatalokat a Virtuózok tehetségkutató műsor előválogatójára.

A péntek délelőtti megnyitón mint támogató, Hargita Megye Tanácsa képviseletében jelen volt Borboly Csaba elnök és Szabó Barna megyemenedzser. Köszöntőjében a megyeelnök gratulált a szülőföldjét sosem felejtő Molnár Levente operaénekesnek és csapatának, hogy lehetőséget biztosítanak a székelyföldi fiataloknak a fejlődésben.

– Bízom benne, hogy sok-sok tehetséges fiatal a megyéből lehetőséget fog kapni a megmutatkozásra, a kibontakozásra. Az RMPSZ-el együtt az elmúlt évben, években főként a szakképzésre próbáltunk ráerősíteni, és ennek meg is lett a kézzelfogható eredménye is. Úgy vélem, hogy a Virtuózok projekt mentén a tehetséggondozás is egy kiemelt témánk kell legyen jövőre! – hangsúlyozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Köszöntője végén arra kérte a jelenlévő diákokat, szülőket és pedagógusokat, hogy legyenek partnerek már most a tervezésben, hogy 2017 a tehetséggondozásról is szóljon: akár hangszervásárlásról, utazásokról vagy más programokról legyen szó. A tanácselnök elmondta, javasolni fogja a testületnek, hogy a kulturális pályázati kiírásoknak 10 százalékát tehetséggondozásra irányozzák elő.

– Ha van közös akarat és erő, nagyobb figyelmet tudunk a szakoktatás mellett a tehetséggondozásra is fordítani! Szükség van megyénknek, Székelyföldnek tehetséges nagykövetekre! Várom az ötleteket, javaslatokat! – zárta gondolatait a tanácselnök.  Molnár Levente operaénekes támogatói emléklapot nyújtott át Borboly Csaba elnöknek, köszönetét fejezve ki Hargita Megye Tanácsa támogatásáért.

Az eseményről készült Facebook-bejegyzés és kisfilm itt tekinthető meg: https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/1146316082082440

Csíkszereda, 2016. december 16.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.