fbpx

Borboly Csaba a gyergyói hegyimentők mellett működő csomafalvi sejt kialakítását szorgalmazza

A csomafalvi önkéntes tűzoltók vehették át a helyi önkormányzat támogatásából és Hargita Megye Tanácsa önkéntes tűzoltó egyesületeknek kiírt pályázaton odaítélt támogatásból vásárolt felszereléseket. Fejlámpák, légző készülékhez szükséges palackok, munkavédelmi bakancsok, hordágy, tömlők, illetve egy pompát sikerült beszerezniük a lánglovagoknak a támogatás összegéből.

Márton László-Szilárd polgármester örömét fejezte ki, hogy idén is sikerült támogatást nyújtani a község önkénteseinek, növelve ezáltal a község, de az önkéntesek biztonságát is a bevetések során.

Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke megköszönte az önkéntesek áldozatos munkáját, amelyet legtöbb esetben az áldozatot elszenvedő lakók és az önkéntes tűzoltók családjaik érzik leginkább, amikor családjuktól mennek el, azért, hogy a közösséget szolgálhassák.

Borboly Csaba megyeelnök szintén megköszönte, hogy munkájukat, mint mondta bebizonyították, hogy a csomafalviakra más községek is számíthatnak. Mindezek mellett Borboly Csaba szorgalmazta, hogy a tűzoltók soraiból alakítsanak ki egy helyi hegyimentő alegységet is, amely a Gyergyószentmiklósi Dancurás Hegyimentők munkáját támogatná és a megyei tanács szintén támogatni tud. A térség turisztikai biztonságának növeléséhez ezzel nagy mértékben hozzájárulnának segítve ugyanakkor a másik önkéntes alakulat munkáját.

Csíkszereda, 2017. szeptember 4.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.