fbpx

Borboly Csaba: a jog erejével tudjuk kiharcolni igazunkat

Újabb nyertes per Dan Tanasával szemben

Jogerősen megnyerte a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, Hargita Megye Tanácsa alintézménye azt a pert, amelyet a Dan Tanasă által vezetett egyesület indított azután, hogy egy információigénylésére a Forrásközpont kétnyelvű pecséttel ellátott kétnyelvű fejléces dokumentumban válaszolt.

– Törvényes a kétnyelvű pecsét- és intézménynév-használat, ezt a Bukaresti Ítélőtábla végleges és visszavonhatatlan ítéletben mondta ki – jelentette be december 8-i, keddi élő videójában Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke.

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1889651367865445

Bartalis Izabella, a Forrásközpont vezetője közölte: örülnek, hogy végre lezárult, tekintve, hogy a munkaközösséget is megviselte az ügy. Mint mondta, Hargita Megye Tanácsa jogászainak segítségével sikerült pontot tenni a végére.

Bíró Barna Botond alelnök kiemelte, hogy az ilyen végkifejlet egy jogállamban természetes és magától értetődő kell hogy legyen, de nekünk annak is örülnünk kell sajnos, amikor a normalitás teret nyer.

– Örülünk annak, hogy az elmúlt másfél évben születtek olyan igazságszolgáltatási döntések helyi önkormányzat vezetők, kulturális intézmények vezetői vagy éppen megyei tanácsok vezetői esetében, amelyek megfelelnek ennek a normalitásnak is. A következő négy év parlamenti munkájának az egyik fontos eleme kell legyen az, hogy ezeket a jogszabályokat egyértelműbbé tegyék, hogy ezáltal ne tudják a magyar közösséget támadni. A normalitásról beszélve jogos elvárás kell legyen az is, hogy egy többségében magyarlakta térségben, a magyar lakosok által is befizetett adóból fenntartott intézmény magyarul is tájékoztathasson – tette hozzá az alelnök.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, hogy több mint húsz perben sikerült már nyerni Dan Tanasă aktivistával szemben, a hivatal jogászainak köszönhetően.

– Nekünk csaknem naponta meg kell harcolnunk közösségi jogainkért. Az új parlamentnek kötelessége a nemzeti közösségi jogaink gyakorlásának biztosítása. A jog erejével tudjuk kiharcolni igazunkat – hangsúlyozta Borboly Csaba.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.