fbpx

Borboly Csaba: a védjegy több mint ezer családnak jelent megélhetést

A Székely termékhez hasonló mozgalmat hoznának létre Szatmár megyében is – mondta Magyar Loránd Bálint, a Szatmár megyei RMDSZ parlamenti képviselője, aki csapatával érkezett a csíkszeredai megyeházára szeptember 14-én, hogy megismerkedjenek a helyi jó példákkal.

A küldöttséget Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Becze István tanácsos, Márton István, Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületének igazgatója és a Székely termék védjegy elbírálóbizottságának elnöke, valamint Karikás Csilla, az egyesület munkatársa fogadta.

– Ma már több mint ezer családnak biztosít megélhetést a Székely termék védjegy, melyet kilenc évvel ezelőtt hoztunk létre – mondta Borboly Csaba hozzátéve, hogy a gazdaságin kívül jelentős szociális vonzata is van a mozgalomnak.

szekelytermek

– Tudatos vállalkozói szellem alakult ki a termelőkben, és úgy gondolom, ez a Székely termék egyik legnagyobb sikere – emelte ki a megyeelnök, és elmondta, hogy e termelők fejlődése érdekében felnőttképzéseket tartanak számukra.

Magyar Loránd Bálint elmondása szerint elsősorban a felnőttképzések terén, valamint az egyetemekkel való együttműködés területén sajátítanák el a székelyföldi jó példákat.

A képviselő azt is közölte, hogy ők a szatmári magyar Leader-egyesületeken keresztül valósítanák meg terveiket.

– Hagyomány, fejlődés és alkalmazkodás mindennek az alapja – emelte ki Márton István kifejtve, hogy a következő célkitűzés egy akkreditált laboratórium létrehozása, amelyben egyaránt be lehet vizsgálni a hús- és tejtermékeket.

Csíkszereda, 2018. szeptember 14.

 502 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...