fbpx

Új gazdasági igazgató a csíkszeredai kórházban

László Botondot nevezte ki elnöki rendelettel hat hónapra Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a megyei tanács alintézményeként működő Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház gazdasági igazgatójának. Ebben az időszakban, vagy annak lejártával megtartják a versenyvizsgát az állás betöltésére, a megmérettetésen remélik, hogy részt vesz László Botond is, mondta Borboly Csaba. A kórház új gazdasági igazgatóját sajtótájékoztatón mutatták meg szeptember 13-án a csíkszeredai megyeházán, ahol jelen volt Tánczos Barna szenátor, Borboly Csaba megyeelnök, dr. Konrád Judit kórházmenedzser, dr. Melles Orsolya orvosigazgató, László Botond gazdasági igazgató és Zonda Erika, a kórház adminisztratív tanácsának elnöke. A kinevezésről szóló rendeletet a sajtótájékoztatón írta alá Borboly Csaba.

Bíznak az új gazdasági igazgató szakmai tapasztalatában, mondta a megyeelnök, és reményét fejezte ki, hogy a menedzserrel és az orvosigazgatóval békés és jó csapatmunka fog kialakulni. Mint kifejtette, korábban voltak gondok a közbeszerzésekkel, reméli, hogy ezt orvosolni fogják. Rövid, közép és hosszú távú terveik is vannak a fejlesztéseket illetően, tette hozzá, a két fontos projekt a fertőző osztály elköltöztetése Csíksomlyóról, illetve a sürgősségi osztály fejlesztése. Előbbi esetében Borboly Csaba köszönetet mondott Csíkszereda városának és Ráduly Róbert Kálmán polgármesternek, hogy biztosítják a megfelelő területet. A megyeelnök elmondta, a csíkszeredai kórház fertőző és tüdőosztálya új részlegének a Nagy Laji domján való megépítéséhez, illetve a sürgősségi osztály új épületének a megépítéséhez kormánytámogatás szükséges, ennek kapcsán egyeztetett Kelemen Hunor RMDSZ-elnökkel is, továbbá kéri Tánczos Barna közbenjárását. A cél az, hogy a kutatási részleget is kifejlesszék, ehhez laboratóriumra van szükség.

Egyértelműen fejlődő kórház a csíkszeredai, mondta dr. Konrád Judit, és a jól felkészült orvosoknak igyekeznek jó felszereltséget biztosítani. A hosszú távú tervek megvalósításához szükség van a biztos és előrelátható gazdasági helyzetre, hogy az orvosok és a betegek is biztonságban érezzék magukat.

Sajtaj2018szept13_4

A betegellátás mögött egy jól működő, komplex adminisztrációs csapat kell álljon, e nélkül elképzelhetetlen egy kórház működése, mondta Tánczos Barna, és ezt az adminisztrációs csapatot fogja erősíteni László Botond. A szenátor gratulált László Botondnak, hogy vállalta a kihívást, és jó munkát kívánt neki. Hozzátette, jó gazdasági és szakmai háttérrel, javulni fog a kórházi szolgáltatás minősége.

László Botond megtiszteltetésnek nevezte, hogy betöltheti ezt a tisztséget, és meggyőződésének adott hangot, hogy közös erőfeszítéssel – kórház, megyei tanács, biztosítóház, kormány – jól együtt tudnak működni. Kihívásként éli meg az új feladatot, hiszen a gazdasági tevékenység mellett a betegek kiszolgáltatott helyzete, a családtagok aggódása is a munka részévé válik, mondta László Botond, aki megköszönte a bizalmat, és reményét fejezte ki, hogy hamarosan eredményekről is beszámolhat.

Csíkszereda, 2018. szeptember 13.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.