fbpx

Borboly Csaba: felháborító a kormány döntése

A regionális fejlesztési minisztérium arról értesítette Hargita Megye Tanácsát, hogy leállítja a pénzösszegek folyósítását azokra a korszerűsítésekre, amelyek költségei meghaladják a büdzsében jóváhagyott keretet. A minisztérium konkrétan meg is nevezte a beruházásokat: a csíkpálfalvi (123E), az atyhai (136A), a csicsói (123F), a kissolymosi (134A) és a büdösfürdői (123D) megyei úton folyó munkálatokról van szó. Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke arra kérte illetékes munkatársait, hogy minél hamarabb elemezzék a helyzetet, mert dönteni kell, mit lépnek: leállnak-e a csíkpálfalvi út újratervezésével, a csicsói hídnál érdemes-e kínlódni a befejezéssel, folytatják-e az atyhai, a kissolymosi úton, illetve a büdösfürdőin a felújítást.

A megyeelnök sajnálatát és felháborodását fejezte ki, mivel ezeket a projekteket az elmúlt három-négy hónapban sikerült kimozdítani a holtpontról – volt, amelyikkel többet tudtak haladni, és volt, amelyiknél legalább tisztázták a hogyan továbbot.

– A kormány lépése azért is felháborító, mert folyamatban lévő munkálatokról van szó, amit az érintett lakosság régóta vár, és végre elmozdulás történt. Megvizsgáljuk a lehetőségét annak, tehetünk-e jogi lépéseket a kormány döntése ellen, mert jogszerűtlennek tűnik, ugyanakkor felkészülünk pénzösszegek átcsoportosítására is. Kértem kollégáimat, hogy erről döntsünk minél hamarabb – nyilatkozta a megyeelnök.

Csíkszereda, 2016. szeptember 26.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.