fbpx

Elkészült a kötőréteg a büdösfürdői úton

Elkészült a kötőréteg a 123D jelzésű, Büdösfürdő felé vezető megyei út felújítás alatt álló, 5,8 kilométeres szakaszán, hátravan még a kopóréteg leterítése. Hargita Megye Tanácsa tervezi a folytatást egészen a település központjáig, folyamatban van a szerződés előkészítése erre a szakaszra is, annak megkötése után kezdődhet a törtkő és a ballasztréteg készítése, ám ehhez további 3,8 millió lejre lenne szükség.

– Akkor tudjuk folytatni a felújítást, ha a kormány további összegeket folyósít. Az érintett lakók joggal várják el a felújítást, és a térség turizmusa szempontjából sem mellékes, milyen úton közelíthető meg Büdösfürdő. Szeretném, ha a mostani kormánynak is annyira fontosak lennének az itt lakók, mint amikor az RMDSZ részt vesz a koalícióban. Ez is egy példa arra, hogy a Szövetségnek miért kell törekednie a kormányzati szerepvállalásra – nyilatkozta Borboly Csaba megyeelnök.

Mint arról többször beszámoltunk, közel hat kilométernyi aszfaltréteggel lesz több a Büdösfürdő felé vezető megyei úton, miután sikerült folytatni a tavaly leállított munkálatokat. (Borboly Csaba a blogjában részletesen, kronologikusan leírja a büdösfürdői út felújításának történetét, elolvasható a következő linken: https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/1028975160483200)

A beruházás a 123D megyei út 4+200–10+000 km útszakaszát érinti, a felújítás előtt álló szakasz hossza 5,8 kilométer. Összértéke 4 681 102,65 lej áfával együtt, magában foglalja a teljes útszerkezet építését: az alapozást, két réteg aszfalt leterítését, átereszek, földsáncok kialakítását. A munkálatok kivitelezésére két szerződést kötött a megyei tanács: egy 1 kilométeres és egy 4,8 kilométeres szakaszra. Mindkettő esetében a jótállási idő öt év.

Csíkszereda, 2016. szeptember 26.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.