fbpx

Borboly Csaba: Földünk egyik legnagyobb kincse a víz!

Április 22-én a Föld napján hívott össze közgyűlést Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere a városházán.

Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere így nyilatkozott a témában: – A természet és erőforrásai nem kimeríthetetlenek, ezért együtt kell működnünk és fenntartható megoldásokat kell találnunk, ehhez szükséges, hogy további forrásokat bevonjunk.  A Hargita Víz Közösségfejlesztési Egyesülettel olyan partnerségről beszélünk, amelyből a megye és a települések egyaránt profitálnak a meghozott döntésekből.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a gyűlésen javasolta a jelenlévők számára, hogy készüljön el egy aktualizált mesterterv a témában, amely magába foglalja az elmúlt évek térségek szerinti fejlesztési igényeket is.

„Hargita megyében felelősen kell gondolkodnunk az iható víz tekintetében. A fenntartható turizmus érdekében figyelembe kell vegyük a Hargita megyében jelenleg meglévő vagy épp kialakuló turisztikai egységeket és ezek fejlesztéseit is. A szennyvízhálózat és ivóvízgyűjtéssel és -kezeléssel kapcsolatos projektjeink tekintetében fontos, hogy egy egységes képet kapjunk. Kell gondolni a különböző térségekben felmerülő aktuális problémákra és arra, hogy hogyan lehetne a településeknek elviselhető árban kínálni a szolgáltatást mind ellátás, kezelés és fogyasztás tekintetében egyaránt. Kell gondoljunk a Madarasi-Hargitára, Marosfőre, Büdösfürdőre, a gyergyói Pongrácz-tetőre is egyaránt.”- fejtette ki véleményét Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A kis vízszolgáltatók hosszú távon a törvényes keretek között csak Magas rakali tartalom fent, akár 19-20 köbméterenkénti árat is elérhetnek, hisz erre kötelezik őket a szabályok.

A mesterterv révén nemcsak fenntartható jövőt teremtünk, hanem pontosan meghatározzuk, hogy az erőforrásokkal összhangban hogyan fejlődjünk, hogy megóvjuk azokat.

 

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.