fbpx

Borboly Csaba: kis vágóhidak szükségesek, hogy a felcsíki gazdák jobban értékesíthessék haszonállataikat

Idén is megszervezte az egyre népszerűbb Felcsíki Állatvásárt és Gazdanapokat a Felcsík Kistérségi Társulás és Csíkdánfalva község a dánfalvi Kubik-gödörben szombatin, október 7-én. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke az eseményen több kis vágóhíd létrehozásának szükségességéről beszélt, hiszen mint mondta el kell érni, hogy a gazdák által fenntartott állatállományból a haszonállatot ne vigyék el, hanem itthon, helyben tudják feldolgozni és ezáltal még jobban értékesíteni. A megyeelnök szerint a helyi tejtermékek piacához hasonlóan, amely évről évre fejlődik a hústermékeknek is piacot kell kiépíteni. Mint mondta kiszámítható tevékenységre van szükség, hogy a gazdák biztonságban érezhessék magukat. Mindezek elmélyítésére és kidolgozásra az elkövetkezőkben a felcsíki gazdákkal több egyeztetésre kell sor kerüljön, hiszen az eseményen is számos jó elképzelés felvetődött, amelyet közreműködéssel, együtt kell megoldást keresni a közös tanácskozások révén lehet elérni.

A gazdanapoknak is helyt adó terület fejlesztésére is felhívta a figyelmet, hiszen az még több eseménynek, kiállításnak is otthont adhat. A nagyobb események megszervezésében is kell gondolkodni és azokra előkészíteni a területet. Mindezek mellett a megyeelnök kiemelte, hogy a megyei tanács részéről oda figyelnek a csíki gazdatársadalomra úgy Felcsíkon, mint Alcsíkon, hiszen a hatékony vidékfejlesztés szempontjából a kis térségek összehangolt munkájára van szükség.

A rendezvényen az RMDSZ a Minority Safepack polgári kezdeményezés támogatására is lehetőséget nyújtott, hiszen bárki aláírhatta. A kezdeményezés online aláírása az alábbi linken is lehetséges:

http://jogaink.eu/

Csíkszereda, 2017. október 8.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.