fbpx

Homoródszentmártonon találkoztak az önkéntes tűzoltók

A homoródszentmártoni Szikra Tűzoltó Egyesület szervezésében önkéntes tűzoltók képzésére és találkozójára került sor október 7-én, szombaton, amelyen 17 egyesület képviseltette magát, többek között a Pest testvérmegyénkből érkezett Zsámbék Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete is. Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke köszöntötte a tűzoltókat és megköszönte a megye közössége érdekében kifejtet önzetlen tevékenységüket. Borboly Csaba a találkozón arra is kitért, hogy a testvérmegyei és testvértelepülési együttműködések révén fel kell leltározni a tűzoltó egyesületek ehhez hasonló kapcsolatait, hogy a jövőben szorosabb munkakapcsolatok alakulhassanak ki.

Hargita Megye Tanácsa, Homoródszentmárton község vezetési és a helyi közbirtokosságok együttműködése révén a jövőben új tűzoltó központtal bővül a község, amely az egész térség számára nagyobb biztonságot nyújthat. Jelenleg a központ tervei készülnek és jövőre elkezdődhet a központ építése. Ezzel kapcsolatban Borboly Csaba arra hívta fel a figyelmet, hogy olyan kivitelezés mellett döntsenek, amely révén a partnerek közreműködésével és pénzügyi támogatásával egy-két év alatt elkészülhet az új központ.

Mindezek mellett a homoródszentmártoni tűzoltókhoz jövő hét folyamán megérkezik az Angliából vásárólt tűzoltóautó is.

Az önkéntes tűzoltó egyesületek irányába kifejtett tevékenységekről az alábbi linken olvashatják korábbi közleményeinket:

http://hargitamegye.ro/hirek/onkentes-tuzoltok.html

Csíkszereda, 2017. október 8.

 527 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás