fbpx

Borboly Csaba: Lehetőséget kell biztosítani a fiataloknak, hogy munkahelyet teremthessenek maguknak

Az ifjúság évének fő célja, hogy felhívjuk a figyelmet a fiatalok elvándorlásának problémájára, hisz megengedhetetlen, hogy akár egy politikus is a homokba dugja a fejét a téma kapcsán. Nem elég munkahelyeket teremteni, hanem biztosítani kell minden feltételt a fiataloknak, hogy vállalkozásba kezdhessenek, és ők maguk munkahelyet teremtsenek – nyitotta meg az interaktív gazdasági fórumot Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A megyeelnök elmondta, Hargita Megye Tanácsa pályázatain és számos más programon keresztül dolgozik azon, hogy a fiatalok kipróbálhassák magukat, és a kudarcok után is lehetőségük legyen az újrakezdésre és fejlődésre.

–  Olyan jövőképet kell biztosítani az ifjúságnak, mely az itthon maradásra és a hazatérésre ösztönzi őket – tette hozzá Borboly Csaba.

– Fontos, hogy tudatosuljon a fiatalokban, hogy a siker nem a nagy autót és nagy házat jelenti, hanem a tudás birodalmát, a tapasztalatot és a fejlődést – hangsúlyozta Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke. „Ez a hét lehetőség arra, hogy olyan információkhoz jussanak a fiatalok, melyeknek a későbbiekben hasznukat vehetik, ha vállalkozásban kezdenének” – mondta az alelnök.

Cilip Árpád, a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség ideiglenes igazgatója Merj gazdaságot építeni! címmel tartott előadást a középiskolás és egyetemista fiataloknak, melyet Király Szabolcs Gyere haza és vállalkozz! interaktív előadása követett. Borsa Orsolya pályázati szakértő a Start up-okról tartott bemutatót, majd Vitos Iván olyan fiatal vállalkozókról tartott előadást, akik jó példát mutathatnak mindenki számára, végül pedig Jánó Edit, a Megyei Munkaerő Elosztó Ügynökség részéről a fiatalok alkalmazási lehetőségeiről tartott tájékoztatást.

Csíkszereda, 2018. május 8.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.