fbpx

Borboly Csaba: minden gyermek számára biztosítani kell a lehetőséget a jégkorongozásra!

Keresztes Lajos-díjjal ismerték el Csata Székely Attila és Farkas Csaba Levente munkáját

December 22-én, csütörtökön Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke egy Gyergyószentmiklóson tartott megbeszélés keretében Keresztes Lajos-díjat adott át Csata Székely Attilának, aki több mint húsz éve támogatja a megye fiatal hokistáit, valamint Farkas Csaba Leventének, a mozgalom egyik kitartó támogatójának.

https://fb.watch/hA3xPRvSM9/

A díjazással egybekötött megbeszélésen részt vett Demeter Levente, főtanfelügyelő, Borbély Botond testnevelés és sportért felelős szaktanfelügyelő, a megye iskoláinak testnevelés tanárai, Jánosi István, a Gyergyószentmiklósi Sportiskola igazgatója, valamint a JégViHar (Jégkorongozó Vidéki Hargita) mozgalom képviselői.

„Fontos számomra az, hogy a megye fiataljai számára egyenlő esélyt tudjunk biztosítani a fejlődésre. Kercsó Árpád mesteredző szakmai tudása által ez adott a JégVihar mozgalomban résztvevő fiatalok számára. Ha bárki szeretne csatlakozni és jégkorongozni tanulni, bátran jelezze az iskola sport tanárának. ” – Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Majdnem tíz év kihagyás után sikerült újraindítani a gyergyószéki vidéki hoki-mozgalmat. A JégViHar mozgalom célja az, hogy biztosítson a Hargita megyei gyermekek számára egyenlő lehetőséget a hokizásra. Főként azoknak a gyermekeknek szól, akik anyagi okokból nem tudnak más képzésen részt venni. A jégkorongozáshoz szükséges felszerelést adományok, egyesületek és szülők támogatása által biztosítják a gyermekek számára.

A  mozgalom keretében több mint 150 vidéki környezetben élő gyergyószéki gyerek ismerkedhet meg a jégkorongozás alapjaival, Kercsó Árpád mesteredző segítségével akár az elit játékosok közé is bekerülhetnek a fiatal tehetségek.

Jelenleg javában zajlik egy megyei szintű jégkorong bajnokság szervezése, ahol 24 iskola, 53 csapata méri össze tudását.  izgalmas idényre számíthatnak a megye fiatal hokistái.

Csata Székely Attila egyik nagy álma,hogy a székely himnusz a nagy csapataink bajnoki  mérkőzésein is székelyektől legyen hallható.

Nemcsak a gyermekek számára fontos, hanem a Hargita megyében edzőként dolgozó szakembereknek és testnevelés tanároknak is, ez egy nagy lehetőség arra, hogy megvalósítsák álmaikat saját iskoláikon belül is.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.