fbpx

Borboly Csaba: minden kényszerhelyzetből meg kell tanulnunk a tapasztalatokat tovább vinni

Közös sajtótájékoztatón ismertették a csíkszeredai városháza és a megyei tanács átszervezett működését

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere kedden, október 26-án közös sajtótájékoztatón ismertették a két intézményben hozott legfontosabb intézkedéseket a közösséggel való kapcsolattartásban a jelenlegi járványhelyzetben.

– A digitális eszközök és az állampolgárok online ügyintézése egyik pozitív hozadéka, ami az intézmények munkáját illeti. Nagyon fontosnak tartom ennek a folytatását a mostani kényszerhelyzet lejárta után is. Ezt szorgalmazva levelet küldtünk Tánczos Barna kutatásért, innovációért és digitalizációért felelős miniszternek is. Az online eszközök használata csökkenti az adminisztrációs költségeket, ugyanakkor csökkenthető általa a bürokrácia is – fejtette ki Borboly Csaba.

A megyei tanács elnöke ugyanakkor elmondta, a megyei tanács hibrid formában folytatja a munkát, így a dolgozók egy része távmunkában, másik része pedig az intézményben fog dolgozik. A lakossággal továbbra is az info@hargitamegye.ro egységes e-mail címen tartják a kapcsolatot, ide küldhetőek a sürgősdokumentumok vagy kérdések, innen pedig a további igazgatóságok felé továbbítjak a dokumentumokat.

A személyesen behozott dokumentumokat azonban néhány napra elhelyezik, hogy csökkentsék a fertőzés hordozásának lehetőségét. Ezért ebben az esetben az ügyintézés lassabban fog haladni.

A Hargita Megyei Szociális és Gyerekvédelmi Vezérigazgatósággal kapcsolatban Borboly Csaba kiemelte, hogy a megyei tanács földszintjén kialakított irodában fogadják továbbra is a lakosokat, amelyet folyamatosan fertőtlenítenek, és lehetőség van tanácsadásra is a járványügyi intézkedések betartása mellett. Lehetőség van ugyanakkor telefonon kérni a kollégák kiszállását is, ahol a helyzet megkívánja.

Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere ismertette a városházi ügyfélfogadás szervezésének mikéntjét, illetve felsorolta azt is, hogy mely ügyintézéstípusok minősülnek sürgősségi esetnek. Minderről a www.szereda.ro honlap nyújt részletes tájékoztatást.

A polgármester ugyanakkor arra kérte azon személyeket, akik zöld bizonyítvánnyal rendelkeznek, hogy támogassák családtagjaikat az ügyintés során.

A részletekről Borboly Csaba hétfőn, szokásos heti értékelőjében is beszámolt:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/244658121027524

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.