fbpx

Újabb testvérmegyei együttműködéssel gazdagodott Hargita megye

Aláírta Hargita Megye Tanácsa és a Moldvai Köztársaság Strășeni járása az együttműködésről szóló dokumentumokat, így véglegesítve a már májusban megkezdett testvérmegyei kapcsolatot.

https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/423169075837641

A két régió együttműködése új lehetőséget biztosít az EU-s források lehívásában. Az Európai Unióhoz való csatlakozás előtt álló országok számára új forrás lehetőségek nyílnak meg. A létrejött kapcsolat nem csak gazdaságilag fejleszti a két térséget, hanem lehetőséget biztosít hagyományaink megismertetésére, valamint tapasztaltcserére is.

– Köszönöm kollégámnak, Ion Procának, aki minden tudását felhasználva dolgozott azon, hogy létre jöhessen ez a testvérmegyei kapcsolat. Az ilyen jellegű együttműködésekért megéri fáradozni, hiszen számos lehetőséget nyitnak meg mindkét régió számára – mondta Borbolya Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Hargita Megye Tanácsa prioritásként tekint a testvérmegyei és nemzetközi kapcsolatok kiépítésére és fenntartására, így 13 magyarországi, 2 olaszországi, 1 lengyelországi, 1 kínai és 2019 szeptemberétől 1 örményországi régióval ápol testvérmegyei kapcsolatot.

https://hargitamegye.ro/nemzetkozi-kapcsolatok/

 

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.