fbpx

Borboly Csaba: minden megkeresésre igyekszünk megoldást találni

Üzenetben kereste meg egy Hargita megyei lakos Borboly Csabát, Hargita Megye Tanácsának elnökét, azzal a kéréssel, hogy változtassák meg a 4510-es számú, Déda–Brassó útvonalon közlekedő személyvonat menetrendjét, és a szerelvény Csíkszeredából – a jelenlegi 16 óra 42 perc helyett – egy órával korábban induljon tovább. A változtatás igényét azzal indokolták, hogy mind az ingázó diákoknak, mind a csíkszeredai munkahelyen dolgozó alcsíkiaknak a korábbi időpont felelne meg inkább.

A megyeelnök azonnal levélben fordult a Román Állami Vasút (CFR Călători) illetékeseihez a menetrend-változtatás okán, amelyre december 11-én érkezett hivatalos válasz. Mint kiderült, a vasúttársaság eddigi tervei szerint 2019-től a szóban forgó szerelvény nem egy órával korábban, hanem három perccel később indulna ki a csíkszeredai vasútállomásról Tusnádfürdő irányába.

– Minden megkeresésre igyekszünk nemcsak kielégítő választ adni, hanem megoldást is találni a lakosság által jelzett problémákra. Ez a menetrend minden Tusnádfürdő–Csíkszereda útvonalon ingázó lakos életét befolyásolja, ami a megye összlakosságának jelentős része – emelte ki Borboly Csaba rámutatva, hogy bár megkeresésére nem érkezett kedvező válasz a Román Állami Vasút részéről, bizakodó, hiszen nem utasították el egyértelműen a menetrend-változtatás lehetőségét.

A megyeelnök arra biztatja az érintetteket, hogy jelezzék minél többen, ha a korábbi megkereséshez hasonlóan igényelnék a 4510-es számú személyvonat menetrendjének változtatását, hisz minél többen kérik, annál nagyobb az esély arra, hogy aszerint intézkedik a vasúttársaság.

Borboly Csaba konzultációs oldala az alábbi linken található:

https://www.facebook.com/groups/641571599341625/

Csíkszereda, 2018. december 13.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.