fbpx

Borboly Csaba: Nem az a célunk, hogy az úzvölgyi holtak nemzetiségét vitassuk

Hargita Megye Tanácsa további információk gyűjtése érdekében egy kérdőív kitöltésére kéri a lakosságot

 

https://fb.watch/jaLuKJdO37/                                                                                                                                                                                                                                          Harminc nappal ezelőtt hozta meg a visszavonhatatlan döntését a Bákó megyei fellebbviteli bíróság az úzvölgyi katonatemetőben található betkonkeresztek ügyében.

Ezalatt a harminc nap alatt a dormánfalvi polgármester nem tette meg a szükséges lépéseket a bírósági döntés végrehajtását illetően.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint:

— Nemcsak az RMDSZ-hez tartozó és a magyar polgármesterekre érvényes a törvény, hanem érvényes kell legyen a liberális pártok polgármestereire is. A lakosság segítségét kérem, ha van még további információjuk az úzvölgyi katonatemetővel és hadisírokkal kapcsolatban, kérem, töltsék ki a kérdőívet. Szeretnénk feltérképezni a temetőket, kideríteni, hogy a völgyben hol vannak eltemetve román katonák, és azok megjelölésére használni a kereszteket.

Az elmúlt időszakban Hargita Megye Tanácsa aktualizálta az Úzvölgyével kapcsolatos információit, mindez elérhető a https://uz.hargitamegye.ro/ weboldalon.

Hargita Megye Tanácsa egy kérdőív segítségével arról szeretne információt gyűjteni, hogy az Úzvölgye térségében milyen más haditemetők, hadisírok találhatóak. Amennyiben Önnek tudomása van Úzvölgye térségében más katonai temetők vagy hadisírok létezéséről, kérjük, töltse ki a következő kérdőívet: https://uz.hargitamegye.ro/informaciogyujtes-uzvolgye-tersegeben-talalhato-haditemetokrol-hadisirokrol/

Az információt emailen is továbbíthatják a következő email címre: [email protected]

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.