fbpx

Borboly Csaba nyereményt ajánl annak, aki egyszerűbben le tudta volna papírozni a csicsói póthíd megépítését

 

312 oldalas dokumentációt kellett összeállítsanak Hargita Megye Tanácsa munkatársai az árvíz által elvitt, Csibát és Oltfalut Csicsóval összekötő megyei úton, az Olton átvezető póthíd megépítésére. Ez még nem tartalmazza a szerződéskötést, annak nyomonkövetését, az elszámolást és a szerződés zárását, amelyek szintén további több száz oldalas dokumentumok lesznek.

Borboly Csaba tanácselnök elégedetlenségét fejezte ki amiatt, hogy egy árvíz által megrongált ideiglenes híd helyreállításához a ma érvényben lévő törvények szerint közel fél ezer oldal dokumentum kell elkészüljön csak ahhoz, hogy lehessen nyertest hirdetni, és elkezdeni a munkálatokat. – Mi az érvényben lévő törvénykezés szerint végezzük a munkánkat, így azonban lehetetlen hatékonyan fellépni még vészhelyzet esetében sem. Sajnos a túlbürokratizálásnak a szenvedő alanyai a csicsói, oltfalusi és csaracsói  lakosok. Ezért is fontosnak tartjuk, hogy mindenki értse meg és tudja, hogy ha törvényesen akarunk dolgozni akkor kötelezően csúszások vannak. Ezért nem halad Románia, a sok rossz jogszabály miatt, amelyek egymásnak ellentmondanak, és felesleges bürokratikus útvesztőkbe visznek. Éppen ezért, annak, aki a csatolt linken található dokumentációnál egyszerűbb megoldást talál a az eljárás lefolytatására, azt jutalomban részesítem. Ugyanakkor őszintén remélem, hogy az ajánlatot tévő cég komolyan veszi a helyzet súlyosságát, és időben elvégzi a munkálatokat, különben szerződésbontással és újrahirdetéssel ismét a helyi lakosság számára nagyon értékes időt vesztegetünk el – emelte ki Borboly Csaba.

Mint ismeretes, a 123F jelzésű megyei úton új betonhíd épül, és a póthidat a legutóbbi árvíz elsodorta. Az átjárást biztosítani kell egy ideiglenes szerkezettel, amíg az új híd elkészül.

Csíkszereda, 2016. június 20.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.